Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Birlik ve beraberlik göstermeliyiz”

Ocak Ayı Belediye Meclis

Ocak Ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda Gökçeada’daki halkın başarısı, Atikhisar Barajı ve Bayramiç’in Cazgirli Köyüne değinildi. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Atikhisar Barajı’nın doluluk oranı ile bilgilendirmede bulunurken Gökçeada’da gösterilen birlik ve beraberliğin Çanakkale’de de gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Ocak ayı Belediye Meclis toplantı salonu dün birçok konuya ev sahipliği yaptı. Belediye Meclisi’nde Çanakkale’deki doğa olaylarından yeni devlet hastanesinin durağına kadar birçok konu konuşuldu, görüşler bildirildi. Toplantının dikkat çeken noktalarından birisi de kentin doğal güzelliklerinin maden uğruna harcanma tehlikesi oldu. Gökçeada ve Atikhisar Barajı’nın olduğu bölgelerde altın madeni arama çalışmaları riski ve bölge halkının ayaklanmaları masaya yatırıldı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Gökçeada’da adanın Belediye Başkanı ve vatandaşların büyük bir hareketlilik göstererek maden şirketini bertaraf ettiklerine değindi. Gökçeada’nın yanı sıra Atikhisar Barajı’nda su doluluk oranının yüzde 45’e geldiği son yağışlarla ve önümüzdeki süreçte daha da artacağı ön görüldü.
Gökhan, Gökçeada’daki maden faaliyetini yapmak isteyen şirketin ÇED raporunu geri çekmesi ile ilgili ve Cazgirler köyündeki manzarayla ilgili söylemlerde bulundu.

“GÜZELİM DOĞADA AĞAÇLAR KESİLİYOR”
Gökhan, “8 Aralık’ta Bayramiç Cazgirler Köyü’ne gittik. Orada Orman alanlarına inceleme gezisi yaptık. Altın madeninin çıkarılmasına ve işlenmesine yönelik bir alan söz konusuydu. Bölgeyi dağ tepe bayağı bir gezdik dolaştık. Gerçekten çok güzel bir doğanın içerisinde yürüyüş yaptık fakat gördüğümüz manzara kendi adıma söylüyorum hoş değildi. Güzelim doğal su yataklarının ve derelerin içerisinde ağaçlar kesiliyor. Benim 3-4 katım ağaçlar yerle yeksan edilmiş. Bu alan tam da bizim su havzamızın üzerinde yer alıyor. Gözlemlerimiz sonucunda ne kadar haklı olduğumuzu yerinde tespit ettik.

“GÖKÇEADA’DAKİ BİRLİK VE BERABERLİĞİ ÇANAKKALE’DE DE GÖSTERMELİYİZ”
Süreç içerisinde sevindirici bir gelişmede yaşandı. Gökçeada’da altın arama teşebbüsü vardı. Bölgede altın arayacak şirket ÇED raporunu geri çekti. Gökçeada Türkiye’nin tek organik tarım yapılan sakin ada unvanına sahip bir bölgedir. Bütün Gökçeadalılar hep birlikte, hiçbir farklılık gözetmeksizin topluca maden aranmasına karşı çıktılar ve başarılı oldular. Altın arama yapacak şirket geri adım attı. Ben Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin’i tebrik ediyorum. Ayrıca Gökçeada’da bulunan STK’lar ve diğer siyasi partileri de takdir ediyorum. Çanakkale’de de aynı birlik ve beraberliği göstermek zorundayız. Çanakkale’de de su kaynakları bakımından oldukça risk altındayız. Bu tehlikeyi uzaklaştırmamız gerekir” açıklamalarında bulundu.

“ATİKHİSAR’IN DOLULUK ORANI YÜZDE 45 OLDU”
Toplantıda Atikhisar Barajı ile ilgili bilgilerde paylaşıldı. Çanakkale’nin tatlı su ve içme suyu kaynağı olan Atikhisar Barajı’nın son yağışlarla birlikte doluluk oranı paylaşıldı. Şu anda mevcut durumda son bir haftadır kesintisiz devam eden yağışlar sonrasında barajın doluluk oranı yüzde 45 olarak ifade edildi. Gökhan konu ile ilgili, “Atikhisar’daki doluluk oranı şu anda yüzde 45’e ulaştı. Önümüzdeki günlerde yağışlarla birlikte doluluk oranının artacağını düşünüyorum. Mevcut durumda yüzde 45 yarım bile değil fakat ilerleyen dönemde Atikhisar’dan hoş haberler alacağız” dedi.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech