Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Başkan Güneşhan!

Cumhuriyet Halk Partisi 36.Olağan İl Kongresi, bu sabah 11.00’de Prof. Dr. Türkan Saylan Belediye Sosyal Tesisleri’nde başlarken 18.00’de sandıkların açılmasıyla sona erdi. 445 delegenin oy kullandığı seçimde, CHP’nin yeni İl Örgüt Başkanı İsmet Güneşhan oldu.

Prof. Dr. Türkan Saylan Belediye Sosyal Tesisleri’ne alınan CHP’nin Olağan İl Kongresi, bu sabah 11.00’da başladı. Siyasi konuşmaların ardından 17.00’ye doğru başlayan seçim, sandıkların açılmasıyla saat 18.00’e kadar sürdü. Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’in divan başkanı, İsmet Güneşhan’ın tek aday olduğu kongrede seçimler blok liste halinde yapıldı. Toplam iki sandıkta, 569 delegeden 445’i oy kullandı. İsmet Güneşhan 445 oydan 432’sini aldı. Blok listeyle yapılan seçimlerde 13 kişinin yeni başkan Güneşhan’a oy vermediği görüldü.
Yoğun katılımın olduğu seçimlerde divan seçimi, raporların okunmasının ardından siyasi konuşmalar yapıldı. Parti içi çekişmelerin ve siyasi eleştirilerin de zaman zaman yaşandığı toplantıda, Milletvekili ve Başkanların yanı sıra pek çok üye ve delege, söz alarak konuşma yaptı.

Kongrede siyasi konuşmaların sonlarında Nejat Önder ve Ülgür Gökhan söz aldı. İlk konuşmayı yapan eski İl Başkanı Nejat Önder, başkanlığı süresince belediyeden destek göremediklerini ifade etti. Önder, söz alan üyelerin parti içi barıştan söz ettiğini ancak bunun başarılamadığını belirtti. Önder’in hemen ardından konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Önder’in iddialarına tek tek cevap verdi. Belediyenin yardımını hiçbir şekilde esirgemediğini ifade Gökhan, hukuki süreçlerden bahsederek hiçbir zaman bu yola başvurmadıklarını ancak seçimlerin ardından sürecin başlayacağını söyledi.

GÜNEŞHAN “TÜM SİYASİ PARTİLERLE BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”

CHP Çanakkale İl Yönetimi’nin yeni Başkanı İsmet Güneşhan, seçim sonuçlarının ardından yaptığı açıklamayla tüm partilere barış mesajı gönderdi. Güneşhan, konuşmasında “hep birlikte çalışacağız” diyerek şöyle devam etti: “Bugün il kongremiz partimize yakışır biçimde şölen havasında gerçekleşti. Çok şeylerin konuşulup tartışıldığı ama seviye ve üslubun hiçbir zaman Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışmayacak bir düzeye erişmediği konuşmalar oldu. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte artık CHP yeni yönetim ve kadrolarıyla daha enerjik daha morali yüksek yönetim yapısıyla hem Çanakkale hem parti hem ülkemiz için daha iyi şeyler yapması için çalışmasını sürdürecek. Zor bir süreçten geçiyoruz. 2019 yerel seçimler ve kasım ayında yapılacak olan seçimler ülke tarihinin en önemli seçimlerinden bir tanesi. Biz de sorumluluğumuz olan Çanakkale’de bu seçimlere en iyi şekilde hazırlanıp üzerimize düşeni yapacağız. Bundan sonraki dönem içerisinde tüm partililerimizle ve başkanlarımızla ortak akıl bulmaya çalışacağız. Dolayısıyla Çanakkale’de siyasete farklı bir bakış açısı getireceğiz. Sadece kenti partililerimizle değil diğer siyasi partilerle de ilişkilerimiz ölçülü şekilde sürecek. Amacımız kavga etmek, kaos yaratmak veya çatışmak değil. Doğruyu ortaya koymak. Biz yerelde iktidarız diğer siyasi parti genelde iktidar. Dolayısıyla zaman zaman bir araya gelme noktasında olmamız gerekiyor. Bununla birlikte tüm siyasi parti ve oluşumları ötekileştirmeden bir araya gelip durum değerlendirmelerini yapacağız.”
CHP Çanakkale İl Başkanı seçilen Güneşhan ile birlikte İl Yönetim Kurulu’nda bulunan asil üyeler:  Halil Aksoy, Doğan Ateş, Celalettin Onur Aynur, Hülya Barut, Habib Cihan, Özge Cüce, İsmail Çalışkan, Cahit Çelik,  Elif Çil,  Burcu Özgen Demir, Özgür Erkan, Nazmiye Gök, Ramazan Gül, Levent Gürbüz, Deniz Karaduman, Neşe Nur Kaya, Serhat Kuru, Murat Pehlivan, Gülay Güney Sarıkaya, Tarık Özgü Şimşek oldu.

İl Disiplin Kurulu Asil Üyeleri: Eray Bayat, Reyhan Elbasan, İmadettin Elmas, Süheyla Eriş, Emine Erkol, Emine İntepe, Yusuf Sezgin, Mukadder Taş, Ali Uğur olurken, Kurultay Delegeleri ise İl Başkanı İsmet Güneşhan, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan,  Biga İlçe Başkanı Özgür Ceylan, Av. Ümran Aydın, Ezine İlçe Başkanı Ahmet Serdar Eren, Gelibolu İlçe Başkanı Nevzat Kaya, Yenice İlçe Başkanı Bülent Çakmak isimlerinden oluştu. Yıldız Sağlam

 

 

DİĞER VİDEOLAR

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech