Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Final haftasındaki öğrencilerle Gestaş’tan destek

GESTAŞ, öğrenciler için çorba

GESTAŞ, öğrenciler için çorba dağıtmaya devam ediyor. Final haftasında da öğrencilerin yanında olan GESTAŞ, takdir topladı.

GESTAŞ’ın haber bültenine göre; Eğitim öğretim yılının başından bu yana Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Kampüsü’nde 3 ayrı noktada GESTAŞ  aralık ayı başından bu yana da Biga İktisadi İdari Birimler Fakültesi’nde sabahları çorba dağıtımı gerçekleştiriyor. Final sınavları için sabahlara kadar ders çalışan öğrencilere, iki hafta boyunca çorba dağıtan GESTAŞ bu yoğun haftada öğrencileri unutmadı. GESTAŞ, vize haftasında olduğu gibi finallerde de Terzioğlu Kampüsü kütüphane önünde ve Biga İktisadi İdari Birimler Fakültesi’nde geceleri öğrencilere sıcak çorba ikramında bulundu. Kütüphanede ders çalışan öğrenciler, gece geç saat olmasına rağmen dağıtılan çorbalara büyük ilgi gösterdi.

ÖĞRENCİLER NE DÜŞÜNÜYOR?

GESTAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Yusuf Aydın, kütüphane önünde gerçekleşen çorba dağıtımı sırasında öğrencilerin görüşlerini aldı. Öğrencilere sabahları ve özellikle geceleri çorbayla karşılanmanın nasıl bir duygu olduğu, çorba hizmetinin öğrenciler için ne ifade ettiği sorulurken, özellikle çorba ikramı olmasaydı yemek için neyi tercih edecekleri yönünde sorular yöneltildi.

İlahiyat fakültesi öğrencisi Caner Bedirer: “Öğrenciler üşengeç olur. Yemek yapmak zor gelir. Özellikle sınav haftaları. Yemek konularında genelde sıkıntı var. Çoğu öğrenci bu çorbayı içerek öğününü tamamlıyor.”

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrencisi Elif Bilgili: “Bu küçücük çorba bile insana mutluluk verebiliyor. Hem de kolaylık. Dışarıdan bu şehre öğrenci olarak geliyorsunuz. Bu şehirde böyle hizmetler olduğu, öğrencilere sahip çıkıldığı, değer verildiğini görmek iyi geliyor.”

İlahiyat öğrencisi Zuhal Aliyev: “Sırbistan’da yaşıyorum ama Arnavut’um. Çanakkale’ye okumak için geldim. Çorba hizmeti çok güzel bir şey. Bizim ülkede böyle bir şey yok. Bence Türkler çorbasız yaşayamıyor. Ben bunu öğrendim. Pilav da öyle. Çorba hizmeti olmasa zannedersem öğünü kahve içerek geçiştirecektim. Çünkü en ucuz seçenek o.”

Gazetecilik bölümü öğrencisi İrem Güneş: “Çorba olmadığı zamanlarda kafede tost yemeyi tercih ediyoruz ancak özellikle gece pek sağlıklı bir seçenek olmuyor. Geldiğimizde çorbanın kalmış olması ve alabilmemiz bizi mutlu etti. Güzel ve faydalı bir hizmet.”

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech