Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Video

“Çare sokakta”

Tüm Emekliler Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Emin Ergun, Şube adına yaptığı basın açıklamasında tüm örgütlerle birlikte kitlesel bir eylem yapmak istediklerini belirterek asgari ücret ve emekli maaşı zamlarına tepki gösterdi.

Tüm Emekliler Sendikası Çanakkale Şubesi bir basın açıklaması yaparak asgari ücret ve emekli maaş zamlarına tepki gösterdi. Açlık sınırının bile altında kalan asgari ücretin beslenmeye bile yetmeyeceğini ifade eden Şube Başkanı Emin Ergun “Bu iktidar sallanırsa sokak da sallanır, çare sokakta.” dedi.

Şube adına açıklamaya yapan Ergun  açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Sanki bir orta çağ karanlığındayız. Ülkemizdeki olağanüstü haller, olağan hal gibi. Ülkemiz kanunlar ile değil kanun hükmünde kararnameler ile yürütülüyor. Buna rağmen yönetilemiyor. Bütün yük vergisi ile çalışma ile emeklinin işçinin üzerinde… Muhalefet de görevini yapmıyor. Siyasetçiler hapislerde, kayyum atanan belediyenin malları satılıyor. Geçtiğimiz günlerde asgari ücret açıklandı. 1.603 TL. Biliyorsunuz ki bu rakam açlık sınırının da altında kalıyor. Bu rakamla geçinmeye çalışıp çocuk okutmak mümkün değil, besleyemezler de. Emekliler yüzde 5,69 gibi rakam aldı ama enflasyon yüzde 12’lerde. Dedi ki reisimiz, ‘Efendiler beğenmiyorlar yüzünüze gözünüze dursun.’ Aynı şekilde karşılığı halkımızın da vermesi gerekir.”

Sendika hakkında da bilgilendirme yapan Ergun, kitlesel bir eylem hazırlığı içerisinde olduklarını ifade ederek; “Sendikamız çalışmaları hakkında da bilgi vermek isterim. Geçtiğimiz Nisan ayında temsil heyet ile başlayıp Temmuz ayında şube yetkisi aldık. Şimdi sayımız 200’lere yaklaştı. Bu gelişmeler için diğer örgütlerle kitlesel eylem yapmayı istiyoruz. Bu teklifimizi de onlara göstereceğiz. Çare sokaktadır. Bu iktidar sallanırsa sokakla sallanır. Meclisten beklenti kalmamıştır.” dedi.

Dilek Akşen

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech