Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale masallarla kodluyor

Kentin ana okullarında minik

Kentin ana okullarında minik öğrenciler masallar aracılığıyla kodlama eğitimi alarak kod okuryazarlığı bilinci ediniyor.

“Masallarla Kodlama Projesi” kapsamında Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu Anasınıfı öğrencileri öğretmenleri Huriye Güllü rehberliğinde “Kardan Adam Eridi” etkinliği, Atatürk Anaokulu öğrencileri öğretmenleri Bedriye Alkan rehberliğinde “Kırmızı Başlıklı Kız” etkinliği, Hüseyin Akif Terzioğlu Anaokulu öğrencileri de öğretmenleri; Özge Demir ve Ayşe Gülten rehberliğinde “Kırmızı Başlıklı Kız” ve “Tavşan ile Havuç etkinlikleriyle masallar ile kodlayarak, algoritmik düşünme becerilerini geliştirerek problem çözmeyi, olaylara farklı açılardan bakabilmeyi ve belirledikleri bir hedefe ulaşabilmeleri için gerekli planları yapmayı ve bu planları uygulamayı öğreniyorlar.

“Masallarla Kodlama Projesi”, kodlama eğitimleri ile kod okuryazarlığı bilincinin yayılması, çocukların analitik düşünme becerisinin geliştirilmesi ve soyut kavramların somut hale getirilerek 21. yüzyıl becerileri ile donatılmış bireyler olarak yetiştirilmesi amaçlarıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen kodlama eğitimi projesidir.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech