Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kentin Her Köşesi Troia

Çanakkale Belediyesi, 2018 Troia

Çanakkale Belediyesi, 2018 Troia Yılı’nı afişler ve “Bir Zamanlar Troia, Düşlerden Gerçeklere” adlı sergi ile karşılıyor. Ocak ayına girilmesiyle birlikte kentin birçok yerine Troia’yı hatırlatan ve sergiyi duyuran afişler asıldı.

Geçtiğimiz yıl ilan edilen 2018 Troia yılı için çalışmalar başladı. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girişinin 20. yılı dolayısıyla ilan edilen Troia Yılı kapsamındaki etkinlikler, 2018’e girilmesiyle başladı. Çanakkale Belediyesi, ocak ayına girer girmez billboardlarda değişiklik yaptı. Kordon, Atatürk Caddesi, Demircioğlu Caddesi ve şehrin birçok yerinde yer alan duraklara ve panolara Troia ile ilgili afişler yerleştirildi.
Asılan afişlerde; Troia kazılarının 155. yılında, kente arkeolojik anlamda katkı sağlayan bilim insanları da unutulmadı. Frank Calvert, Wilhelm Dörpfeld, Manfred Osman Korfmann ve Rüstem Arslan’a ait objelerden oluşan bir afiş tasarlandı. Afişte “Destanı sizden öğrendik.” ifadesi yer aldı. Diğer afişlerde yakın tarih ve mitolojik öğelere de yer verilerek tanıtım zenginleştirildi. Afişlerde aynı zamanda, “Bin pınarlı İDA geniş bir coğrafyaya ve farklı kültürlere referans oluşturan bir medeniyetler beşiğidir.” ve “Çanakkale’nin kahramanları destanı siz yazdınız.” sözleri yer aldı.
Afişlerin devamında, 10 Ocak 2018 tarihinde, 17 Burda AVM’de “Bir Zamanlar Troia, Düşlerden Gerçeklere…” adlı serginin de duyurusu yapıldı. Sergi saat 17:30 itibariyle ücretsiz olarak ziyarete açık olacak.

Yıldız Sağlam

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech