Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Başkan Gökhan’dan taşeron değerlendirmesi

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; yeni seçilen CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık’a ve yönetimine hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Konuşmasında parti içi birlik ve beraberlik mesajlarına sıklıkla yer veren Başkan Gökhan son dönemde gündeme gelen taşeron yasasına da değinerek; “Göstermelik yapılan bir taşeron düzenlemesi oldu.” dedi.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık’ı parti binasında ziyaret ederek yeni dönemde başarılar diledi.

Parti içi birlik ve bütünlüğün sağlanmasının oldukça önemli olduğunu dile getiren Başkan Gökhan, “Yeni yıldan itibaren seçimlerini bitirmiş örgütlerimizi ziyaret etmeye başladım. Çok kritik bir dönemde görev üstlendiniz. Hem ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi durum itibari ile sıkıntılı bir dönem içerisindeyiz. Aynı zamanda da bu yıl itibari ile seçim hazırlıkları içerisinde olmalıyız. Her an seçim olasılığına hazır olmak gerekir.  Burada önemli olan CHP olarak birlik ve beraberlik içinde olmaktır. Geçmişteki bütün çelişkileri bir tarafa koyarak önümüzdeki dönemi çok dikkatli geçirmek, parti içerisinde bütünlüğü sağlamak gerekir. Çok çalışmamız gerekiyor.  Hem CHP’nin yerel yönetim ile beraber hem de üyeler ve delegeler ile sürece hazırlanmamız gerekir. Hatta delege olmayan üyeleri de aktif hale getirmemiz gerekiyor.  Merkez i İlçe Örgütünün her zaman destekçisi olacağız. O iddia ile yola çıktık. Aktif bir yönetim oluşmasında ben de destekledim. Gerekçemiz de belli. Birlikte çalışmanın plan ve projesini yapacağız. Çanakkale’de biz avantajlıyız. 68’den beri yerelde iktidarız. Aradaki bir ANAP dönemi yine bizim bölünmüşlüğümüzden kaynaklandı.  Son tahlilde yarım asırlık bir yerel iktidarımız var. Bunun artılarını görüyoruz. Her yerel seçimde oylarımızı artırıyoruz. Çanakkale, köyleri ile beraber sosyal demokratlara güveni olan bir kenttir. Biz de onları yüzünü kara çıkarmamak için siyaset, iş ürettik.  Hem önümüzdeki yerel seçimlerde hem genel seçimlerde hatta Cumhurbaşkanı seçiminde açık ara oylarımızı alacağımıza inanıyorum. Bir moral yüksekliği ile işe başlayacaksınız. Bundan önceki yönetimlerde kendilerinde çabaları gösterdiler. Onlara da teşekkür ediyoruz. Şimdi daha ileriye götürmemiz, daha aktif hale getirmemiz gerekir. Bizim Çanakkale’de köylerle beraber üye sayımız 5000. Diğer üyelerimizi de eylemlilik hali ile aktif hale getirmemiz gerekir. Seçimler boyunca ne kadar iftira atsalar da hepsi laf-ı güzaf. Artık her şey şeffaf olacak.  Delege seçimlerinden başarılı bir şekilde çıktık, bunun devamı da gelecek. dedi.

“MUHALİF SESLER PARTİ İÇİNDE KONUŞSUN”

Parti içi muhalefetin önemine vurgu yapan Başkan Gökhan; “Muhalif sesler bu platforma eleştirisini dile getirmelidir ancak sosyal medyada yapılan eleştirilere, hakaretlere taviz vermemeliyiz. Hem partiline sosyal medyadan hakaret edeceksin hem partiliyim diyeceksin. Bu kişilerin parti ile ilişkisi kesilmelidir. Hiçbir kimse bizim hasmımız değildir, Merkez İlçemiz bünyesinde muhalif seslerimiz olacaktır. Bizim birbirimizle uğraşacak zamanımız yok.”dedi.

“BELEDİYE GRUBU DEĞİLİZ DEĞİŞİM GRUBUYUZ”

Basında da parti içerisinde de dile getirilen Belediye Grubu söylemlerine de değinen Başkan Gökhan, “Siz kendinizi belediye grubu olarak mı hissediyorsunuz. Hayır! Bu partinin içerisinde değişim grubu diye bir grup vardı. Biz yerel de bu değişim grubunun adayları olarak bu yola başladık. Muharrem Erkek, seçilemeyen aday arkadaşlar ve ben bu grubun içerisinde idik. Şimdi benim anlayışıma göre artık değişim gurubu diye bir şey kalmadı. Değişim gurubu hedefine ulaştı. Artık parti yönetimlerine destek olmak durumundayız. Belediye Grubu bizi bölmek adına kullanılan bir ifade idi.  Üç dönemdir oylarımı artırarak geldiğime göre bu gurup içerisinde başarılıyız diyebiliriz. dedi.

TAŞERON YASASI GÖSTERMELİK OLDU”

Taşeronda çalışan işçilerin kadroya alınması konusunda da açıklama yapan Başkan Gökhan; “Parti içi eğitimler ve ideolojimiz çok önemlidir. Dalgalanmalar bize yakışmaz. Bizim yolumuz bellidir. Demokratik bir hukuk devleti özlemi ile, halktan dürüstlükten yana bir siyaseti benimsedik. Bunun tereddütsüz şanssız savunucusuyuz. Bu bağlamda bir arayışımız yok. Birilerine hoş görünmek için siyaset yapmamıza gerek yok.  Tam bağımsız ve özgür bir yolu şiar edindik. Mevcut yönetimde kendi anlayışını ortaya koyuyor. Kızdıkları zaman ağızlarından çıkanı kulakları pek duymuyor herhalde. Son açıklamalarda işçinin yüzüne söylenenler, daha ne istiyorsun, işin var ya, yüzüne gözüne dursun anlamında bir şeyler. Bunlar bize çok ters açıklamalar. Taşeron işçiler ile ilgili bir kanun hükmünde kararname çıktı. İşin içinden çıkmaya çalışıyoruz. Hiçbir işçi arkadaşımızın hakkının yenmemesi için çalışıyoruz. Şirketimiz hazır, onun üzerinden hareket edeceğiz. Çok saçma konular var ama onlar düzelecektir. Göstermelik yapılan bir taşeron yasa düzenlenmesi var. Yasayı konuşulmaktan, eksikliklerin ortaya çıkmasından kaçırdılar. Çok handikaplar, muğlaklıklar var. Biz Çanakkale Belediyesi olarak toplu sözleşme hakkı vermedik ama sendikaya üye olma hakkı verdik.  Üç yıllık sözleşmeler yaptık. Yılda iki kere ikramiye verdik ve asgari ücretin üzerinde bir maaş verdik zaten Genel Başkanımızın talimatı vardı.  Şimdi geldiğimiz noktada taban maaşı bilmiyoruz, belli değil. Üç aylık bir geçiş dönemi söz konusu. Taşeronu üç aylık uzatmaya çağırıyoruz. Gelmezse ne olacak, hazırlık yapıyoruz. Şirketimizi kurduk. Hiçbir aşamada işçiyi mağdur etmeyeceğiz.  Artık vatandaşın bu iktidara tahammülü kalmadı diye düşünüyorum. Tutuklu gazeteciler konusunda dünya rekortmeniyiz. Milletvekilleri hapiste. Mobing uygulamaları var. Artık hep beraber sesimizi yükselteceğiz.” dedi.

“GÜN BUGÜNDÜR DİYE YOLA ÇIKTIK”

CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Bütün üyelerimizi partiye dahil etmek için çaba sarf edeceğiz. Zaten var olan iktidarımızı pekiştireceğiz. Tüm kararlarımızı halkımızın ortak aklı ile vereceğiz. Halkımız yerel iktidarımız ile ilgili düşüncesini her sene 18 Mart’larda fener alayında zaten gösteriyor. Gün bugündür diyerek yola çıktık. Merkezde sektörel bazda köylerimizde halkımızla büyük fotoğrafa doğru yürüyoruz. Biz değer katmaya geldik.  Çanakkale 2014 Mart seçimlerinde 54.4 ile en yüksek oranı verdi. Biz bunun da üstüne çıkacağız. Bütünşehir olursak da ona göre çalışacağız.” dedi.

Dilek Akşen

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech