Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ülkü oldu Türkü

Atatürk Caddesi Yahya Çavuş

Atatürk Caddesi Yahya Çavuş Sokak’ta vatandaşlar tarafından duvara yazılan bir yazı, başkaları tarafından dönüştürülerek sokak mizahı oluşturuldu. “Var Olsun Irkımın Turan Ülküsü” oldu “Var Olsun Hüseyin Turan Türküsü.”

“Memleketimizden İnsan Manzaraları” tanımını kalıplaştıracak kadar ilginç olaylar yaşanır bu ülkede. Onlardan biri de Çanakkale’den bir duvar yazısı… Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Yahya Çavuş Sokak’ta duvara yazılan bir yazı dikkatleri üzerine çekti.  Duvara siyah boya ile  “Var Olsun Irkımın Turan Ülküsü” yazıldı. İnandığı değerleri içine sığdıramayan vatandaşlarımız, duygularını dışa değil duvara vurmuş.

Milliyetçiliğini içinde tutamamış, herkese haykırmak adına duvara yazmış. Eline kırmızı boyasını alan bir başkası ya da başkaları da mizahı çok seviyor olacak ki zekice bir dokunuşla yazıyı amacından saptırmış. “Var Olsun Irkımın Turan Ülküsü” olmuş size “Var Olsun Hüseyin Turan Türküsü.”
Ne diyelim; ekonomik zorluklarla savaştığımız, dünyanın kan gölüne döndüğü, sevgiden çok nefretin hissedildiği, işten güçten aynaya bakamadığımız şu günlerde en azından mizaha sığınalım içimiz ısınsın.

Yıldız Sağlam – G. Nermin Yıldız

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech