Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Genç yaşta anne olmak mı istiyorsunuz?

Anne olmak, her kadının

Anne olmak, her kadının gen haritasına kodlanmış bir güdüdür. Bu mucizevi olayın kahramanlarından biri olmak ve hayata başka bir pencereden bakmak isteyen kadınların tercih ettiği annelik kimi zaman iş ve kariyer gibi nedenlerle geç yaşlara kalsa da bazı durumlarda önceliği ele geçirerek genç yaşlarda yaşanabiliyor.

Planlı ya da plansız olarak ortaya çıkabilen genç yaşlardaki hamilelikler, kimi kadın için tam bir kabus kimi kadın için ise tam bir mutluluk kaynağı olabiliyor. Eğer kadın ve erkeğin ortak kararı olarak gerçekleşiyorsa erken yaşta anne olmanın hiçbir sakıncası bulunmamaktadır. Fakat hayat boyu sorumluluk isteyen bu durumun tüm sonuçlarına hazır olmak gerekiyor. Annelik, sonrasında asla vazgeçilemeyen ve bana göre değil denilemeyen vazifelerin başında geliyor çünkü.

Genç yaşta hamile olmak ve çocuk yaşta anne olmak arasındaki ciddi farkı ayırt edebilmek oldukça önemli. Çocuk yaşta anne olunması kimsenin tasvip edemeyeceği büyük yanlışlardandır. Oysa 20’li yaşların başında kalınan hamilelikler sadece genç anne statüsüne girer.

KARİYER Mİ YOKSA ANNELİK Mİ?

Kadınların en büyük gelgitleri arasında yer alan bu durum birçok kadının kabusu olmuş durumda. İş yerinde terfi ya da yükselmeyi amaç edinmiş güçlü kadınlar için annelik onları geriletmekten başka bir şey değil. Erkeklerin kariyerlerine babalık statüsü ile ara vermeleri beklenmiyorken kadınların göstermek zorunda kaldıkları bu özveri iş hayatında da erkeklerin bir adım öne geçmelerine neden oluyor. Herkesin birbirine sorduğu ve erkeklerin neden çalışma ortamında çok çabuk yükseldiği sorusunun cevabını da böylece vermiş oluyoruz. Çünkü erkekler hiçbir koşulda hayatlarındaki başka bir şeyi öncelik haline getirmek zorunda kalmıyorlar. Hızla işleyen biyolojik saate karşı önlem almak isteyen kadınların tercihi olan genç yaşta anne olmak bir zorunluluk değil de bir tercih ise bunda hiçbir sıkıntı yoktur.

GENÇ YAŞTA ANNE OLMANIN AVANTAJLARI

Genç yaşta anne olan kadın fiziksel olarak çok daha sağlıklı bir yaşam sürer. Daha erken olgunlaşmış olan genç anne, yaşıtlara oranla çok daha farklı bakış açıları geliştirebilir. Birden fazla çocuğa sahip olmak genç bir anne için çok daha kolay olacaktır. Genç bir anne çocuğuyla sadece anne ve çocuk ilişkisi kurmaz. Aradaki yaş farkı fazla olmadığı için aynı zamanda anne ve çocuk arasındaki iletişim çok daha güçlü olur ve bu da arkadaşlığa benzer bir ilişki gerçekleştirilmesine olanak sağlar.

GENÇ YAŞTA ANNE OLMANIN DEZAVANTAJLARI

Yaşıtlarınız gezip tozarken siz evde başka bir hayatın sorumluluğun hayatını almak zorunda kalmış olacaksınız. Bu da size bir süre sonra kötü bir ruh hali yaratabilir. Ekonomik olarak sıkıntı yaşamak mümkün olabilir. Genç yaşta anne olan kadınlar evliliklerine yeterli zamanı ayıramadıkları için eşleri ile aralarında iletişim sorunları meydana gelebilir. Yaşama dair amaç ve hedefler ertelenmek zorunda kalabilir.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech