Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni yılı karşılarken cildinizi bakıma hazırlayın

Cildin yaşlanması sadece kırışıklıklardan

Cildin yaşlanması sadece kırışıklıklardan ibaret değildir. Elastikiyet kaybı, yorgun soluk bir ten rengi,  cilt kuruluğu belirtileri, cilt yaşlanma sıralamasında yer alır.O halde cildinizin ihtiyacı olan özel yoğun bakımları seçme zamanı.

Maalesef cildimiz yaşlanacak. Bundan kaçış yolu yok. Geçen yıllar içinde bir gün aynaya baktığımızda bu yaşlılık belirtilerini kimimiz biyolojik yaşından erken görebilir, kimimiz daha geç. Tabii ki her kişinin cilt yaşlanma belirtileri değişiktir. Bu faktörler yaşam stili, çalışma hayatı, beslenme, düzenli uyku, hareket, genler, doğru veya yanlış bakımlar. Bu saydığım etkenleri doğru bilmek ve dengede tutabilmeniz tamamen kendi elinizdedir. Cildinizin yapısını doğru bilmek ve ihtiyacını doğru bakımla karşılamak gerekir.  Günümüzde cilt bakım yapmak bir yaşam stilidir ve bir ihtiyaçtır. Beslenmek veya susayınca su içmek gibidir.

KURU CİLT YAPISI (SUYA SUSAMIŞ GİBİ)

Cilt kuruluğunun belirtileri: Üst deri çok kurumadan dolayı pul, pul dökülür  ve soyulmalar başlar. Alt zeminden üst deriye doğru ince çizgiler yoğunlaşır.  Özellikle ince deri bölgelerinde göz çevresi, boyun ve dudak üstünde fazlalaşır.

Cilt kuruluğun sebebi: Cilt kuruluğunun sebebi 30 yaş itibarı ile yağ üretimi yavaşlar yağ dokusunda azalma başlar. Klimalı ortamda bulunmak, fazla güneşte kalmak ve soğuk hava cildi etkiler. Cildinize uyumlu olmayan yanlış etken madde içerikli kozmetik ürünleri kullanmak cilt kuruluğunu arttıran etkenler ve sebepleridir.

Cilt kuruluğunu nasıl azaltabilirsiniz: Cildinize ihtiyacı olan ve mevsime uyum sağlayan etken maddeler içerikli bakım ürünleri seçin. Alkol içerikli tonik, losyon kullanmayın, cildinizi içten dışa yansıtacak şekilde sağlıklı beslenin ve bol su tüketin 1,5 -2 litre yeterlidir.

Yaşam ortamı: Kapalı ortam ve bilgisayar karşısında çalıyorsanız bu etkenler cilt kuruluğu yaratır. O yüzden ara sıra yüzünüze maden suyu püskürtün cildinize nem kazandırır. Dış ortamda iseniz mutlaka koruyucu sürün. Tabii ki sağlıklı doğru beslenmek, sıvı tüketmek de yaşamımızda büyük önem taşır, çünkü cildin içten dışa yansıması sağlıklı olduğunuzu belirler.

Derleyen: Dilek Akşen

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech