Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2017’DE NELER OLDU?

OCAK’TA TERÖR OLAYLARI YÜREĞİMİZİ

OCAK’TA TERÖR OLAYLARI YÜREĞİMİZİ YAKTI

Meclislerin gündemi terördü: Terörün her geçen yıl arttığı ülkemizde, Çanakkale’de de yılın ilk günlerine terörist eylemler damgasını vurgu. Yerel meclislerde gündem terör ve hükümetin terör politikasıydı.

İki genç vurularak öldürüldü: Sabaha karşı saat 3 sularında Çataltepeliler Derneği önündeki bir büfede, silahlı çatışma meydana geldi. Olayda iki genç vurularak hayatını kaybetti.

Özer’den liyakat çağrısı: Kadro artışlarında liyakate göre personel alımı yapılmasını isteyen yine aynı yılın son aylarında aramızdan ayrılan Kurt Siyasetçi MHP İl Genel Meclisi Üyesi Recep Cahit Özer olmuştu.

Kıvanç Kaşıkçı Şehit oldu: Ankara ve Kayseri’nin ardından 5 Ocak’ta İzmir’de meydana gelen saldırıda Fethi Sekin isminde bir polis memurumuz şehit olmuş, 10 Ocak’ta ise 43 gündür haber alınamayan biri Çanakkaleli Üstçavuş Kıvanç Kaşıkçı olmak üzere iki askerimiz, terör örgütü IŞİD tarafından şehit edildi.

Öğrenci hasreti son buldu: 15 Temmuz darbe girişimi sonrası sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar iddiası ile haksız yere açığa alınan çoğu öğretmenler, nihayet öğrencilerine kavuştu.

Troia Yılı için ortak deklarasyon: Troia’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girişinin 20. Yılı olan 2018 yılının “Troia Yılı” ilan edilmesi çalışmaları kapsamında, kentin dinamiklerinin katılımlarıyla toplantılar düzenlendi ve ortak bir deklarasyon yayınlandı. Sonuç olarak 2018, Başbakan Binali Yıldırım tarafından Troia Yılı ilan edildi.


ŞUBAT’TA REEL VE SİYASİ DEPREMLER

Liman tartışmaları: Şubat ayına Midilli seferleri tartışmalarıyla girdik. Ayvacık’a yapılması beklenen liman, pek çok girişime rağmen Küçükkuyu’ya kaydırıldı.

EMİTT Fuarı: Fuara bu yıl üst düzey katılım gerçekleştirildi. Çanakkaleli turizmciler de fuara katılarak kentin tanıtımını yaparken, 2018 Troia Yılı’ndan umutlu olduklarını belirtti.

Çanakkale beşik gibi: Son zamanlarda depremlerle sık sık sallanan Ayvacık’ta, en büyüğü 5.5 şiddetinde olmak üzere yüzlerce deprem meydana geldi. Depremin ardından başlayan sağanak yağış ile depremzedeler zor günler geçirdi.

Akşener’in mitinginde ışıklar söndürüldü: Referandum çalışmalarına Çanakkale’den başlayan ve konuşma yapmak üzere Kolin Otel’e gelen Meral Akşener, ışıkları söndürülen konferans salonunda her türlü engellemelere rağmen coşkulu kalabalığa konuşmaya başladı. Kolin Otel, olayın üzerinden bir süre geçtikten sonra özür açıklaması yayınladı ve konunun muhatabı otel müdürü görevinden ayrıldı.


MART AYI DERT AYI OLDU

Tarihi saygısızlık: Eceabat Kilitbahir köyündeki Namazgah tabyasında bir bonette bulunan 9 bin mermi kovanı çalındı.

Gazeteci Orhan Mutay vefat etti: Çanakkale-İzmir kara yolunun Yenimahalle mevkiinde kontrolden çıkan aracın içerisinde olan Gazeteci Orhan Mutay vefat etti.

Kulağı tele takıldı: Yolda yürürken kulağı bir bahçenin tellerine takılan öğrenciyi itfaiye ekipleri kurtardı.

Yaşam mücadelesini kaybetti: 10 gün boyunca yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren kentin sevilen ismi Çanakkale Belediyesi Çalışanı Ramazan Özenç(Nam-ı Diğer Çivi), hayatını kaybetti.

102. Yılda Tarihi Temel: Avrupa ve Asya kıtalarını bir kez daha birleştirecek, Çanakkale 1915 Köprüsü’nün temeli Başbakan Binali Yıldırım tarafından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferansla katılımıyla atıldı.

Törenlerde Başkan Gökhan’a protesto: 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yılı etkinlikleri kapsamında 18 Mart Stadyumu’nda gerçekleşen törende, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, tribünleri dolduran kent dışından gelen vatandaşlar tarafından ıslıklanarak ve yuhalanarak protesto edildi.

Bir gecede 4 soygun: Aynı gece dört soygun. Çanakkale’de bir gecede dört market ve tekel bayi soyguna uğradı. Fail ya da failleri henüz belirlenemeyen soygunlarla ilgili olarak Emniyet kuvvetlerinin araştırmaları devam ediyor.


NİSAN’DA SEÇİM HEYECANI

Çanakkale aynı yerde: Anayasa oylaması için yapılan referandum sonuçları kimseyi memnun etmedi.  Ülke genelinde sandıktan ‘Evet’ çıkarken, Çanakkale genelinde ise ‘Hayır’ çıktı.  Sonuçlar ve hayata geçiren YSK’nın uygulamaları, uzun süre tartışma yarattı.

Kent Konseyi’ne yeni başkan: Çanakkale Kent Konseyi seçimi esnasında zaman zaman gerginlik yaşanmış, sürecin öncesi ve sonrası da gergin geçmişti. Engin Kandemir, Kent Konseyi’nin yeni başkanı seçildi.

Anzak turist arıyoruz: Bir zamanlar 24 Nisan gününü iple çeken Çanakkale esnafı, bu yıl deyim yerindeyse sinek avladı. 2017 Anzak Törenlerinde diğer yıllara nazaran daha az sayıda Anzak turist katıldı.


MAYIS’IN EN DEĞERLİLERİ ANNELER, SORUNU İSE TRAFİK

Yeni Genel Sekreter göreve başladı: Bürokrasiyi ve özellikle de Çanakkale’yi iyi tanıyan üst düzey bürokratlar ve Çanakkale milletvekillerinin oluru doğrultusunda atanan yeni Özel İdare Genel sekreteri Abdullah Köklü, göreve başladı.

Bir dokunduk bin ah işittik: Çanakkaleli taksiciler çalışma şartlarını ve sıkıntılarını gazetemize dile getirirken ortak nokta olan trafik ise en çok yakındıkları konu oldu.

Atikhisar’da altın tehlike: Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bir açılışta yaptığı konuşmada Atikhisar Barajı üzerine bir altın işletmeciliği teşebbüsü olduğunu ancak buna engel olmaya çalıştıklarını belirtmişti. İlerleyen süreçte ise baraj çevresinde ağaç katliamları yapıldı.

İki önemli isim uğurlandı: Çanakkale Sanayici İşadamları Derneği (ÇASİAD) ve Çanakkale’de birçok STK’nın Kurucu Başkanı olan İşadamı Tuğrul Aksoy ile iş adamları Hayreddin Dereli ve Cemal Dereli’nin anneleri, Kamile Dereli son yolculuklarına uğurlandı.

Uzaylı muhtarlar: Çanakkale’nin ilçelerine bağlı birçok köyde, muhtarlıklar tarafından kurulan arıtma su deposundan vatandaşlara su satılmış. Mahmudiye, Gökçebayır, Kemallı, Bahçeli gibi birçok köy ve ilçede kurulan paralı arıtma çeşmelerinden 1 TL karşılığı 20 litre su verilmişti.



HAZİRAN’DA BİNBAŞI ONAY ŞEHİT OLDU

Şehidimiz atalarıyla birlikte uyuyacak: Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinden kalkan helikopterin havalandıktan kısa bir süre sonra yüksek gerilim hatlarına takılarak düşmüş, 13 askerimiz şehit olmuştu. Şehitler arasında Gelibolulu Binbaşı Koray Onay da vardı.

Kurşun gibi durdular: Kurşunlu köyü sakinleri köylerine feldspat madeni için kurulmak istenen maden ocağını istemediklerini dile getirerek, ÇED(Çevre Etki Değerlendirmesi) toplantısında tepki göstermiş, Yetkililer tutanağın kopyasını teslim etmeyince Çanakkale Barosu Çevre ve Hukuk Komisyonu ve STK’lar ayrıca bir tutanak tutmuştu.

Arabalı feribot, yat limanına çarptı: Çanakkale – Eceabat seferini yapması beklenen GESTAŞ’a ait Lapseki adlı arabalı feribot, kalkışından kısa süre sonra elektrik arızası sebebiyle Yat Limanına çarpmış, kısa süren bir paniğe neden olmuştu.

Çanakkale’de bir ilk; RALLY TROIA: Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası sponsorluğunda ve ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyon, uluslararası platformda bir ilk oldu.  Organizasyona katılan 75 otomobil ve 150 sporcu arasında Bulgaristan, Romanya ve Gürcistan’dan sporcular da yer aldı.


TEMMUZ’DA ÇANAKKALE TEK YÜREKTİ

Cayır cayır yandık: 500 hektara yakın tarım alanı ve orman, Ezine’nin Karagömlek Köyü’nde başlayan yangının dağılmasıyla kül oldu. Rüzgârın etkisiyle etkisini kısa sürede arttıran yangın önce Ayvacık ilçesinin Alikabaklar Köyü’ne daha sonra ise sırasıyla Akçin ve Misvak köyüne ulaştı.

15 Temmuz Demokrasi Günü’nün anmaları: 15 Temmuz Şehitlerini Anma Milli Birlik ve Demokrasi Günü etkinlikleri, ilk yıl dönümünde Milli Yürüyüş ile başladı, kent protokolü ve siyasilerin katıldığı sabah namazı ile son buldu. Kent protokolünün yanı sıra, yediden yetmişe coşku dolu bir kalabalığın katılımıyla gerçekleşen anmalarda Çanakkaleliler tek yürek oldu.

Bayramiç ve Ezine sele teslim oldu: Geceden başlayan sağanak yağış nedeniyle Çanakkale il genelinde birçok yer yağmura teslim olurken en çok hasar Bayramiç ve Ezine’de oldu. Bazı ev ve işyerlerini su bastı. Ayvacık’a bağlı Kırca ve Yenice Pazarköy köylerinde yıldırım düşmesi kaynaklı orman yangınları meydana geldi.


AĞUSTOS’A ADALET KURULTAYI DAMGA VURDU

Sarıklı polis açığa alındı: Bayramiç’te cübbe giyerek sakal uzatan ve başında sarık ile resmi polis arabasını süren polis memuru Kuraner Erbaş, kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı davrandığı gerekçesiyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında açığa alındı.

Borçlar ertelendi: Lapseki’de yaşanan dolu felaketinden sonra üreticiler gazetemiz aracılığı ile iktidara seslenmiş, kredi borçlarının ertelenmesini talep etmişti. Lâpsekili afetzedelerin “Borçlarımızı erteleyin” çağrısına AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’dan cevap gelmiş, gazetemize yaptığı açıklamada; “Çiftçimizin yanındayız. Afetzede üreticilerimizin borçlarını erteleyeceğiz.” dedi.

Askeri alan cayır cayır yandı: SSK Hastanesinin yanında bulunan askeri bölgede çıkan yangın yoğun çabalar sonucunda kontrol altına alındı. 5 hektarlık alan kül oldu.

Binlerce yurttaş adalet aradı: Adalet Kurultayı, Eceabat’ın Kocadere Köyü Kamp Alanında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla başlamış, Kurultaya CHP Milletvekillerinin ve belediye başkanlarının tamamına yakını ile örgüt üyeleri ve binlerce yurttaş katıldı. 4 gün süren kurultay bittikten sonra bile alkol içildiği iddiaları bir süre kentin gündemini meşgul etmişti.


EYLÜL’DE BAYRAM SEVİNCİ YERİNİ HÜZNE BIRAKTI

Bayramda acı haber: Kurban Bayramı’nın üçüncü günü acı bir haberle sona ermiş, Çanakkale’deki bir barın güvenlik görevlisi Mustafa Özpınar göğsünden bıçaklanarak hayatını kaybetmişti.

Cezaevinde çıkan yangın çok korkuttu: Çanakkale Açık Ceza İnfaz Kurumuna ait atölye binasının çatı onarımı esnasında pürmüzden yangın çıktı. Kurum önünde toplanan mahkûm yakınları ile emniyet görevlileri arasında gergin dakikalar da yaşandı.

Çarşı’da Osmanlı izleri görüldü: Çarşı Caddesi’nde depreme dayanıksız olması sebebiyle yıkımı gerçekleştirilen binaların yerine yapılmak istenen üç katlı işyerinin yapım çalışmaları, kazı esnasında Osmanlı’nın son dönemlerinden kalma eserler bulunduğu için durduruldu.

Bir vatandaş intihar etti: Bir vatandaş,  Lâpseki – Gelibolu seferini yapan Ayvacık isimli arabalı feribottan atlayarak intihar etti.

Başbakan Yıldırım Çanakkale’deydi: Bir takım açılışları yapmak ve ziyaretler gerçekleştirmek üzere Çanakkale’ye gelen Başbakan Binali Yıldırım, yapımı tamamlanan Çanakkale’nin yeni terminal binasının açılışını gerçekleştirdi.


EKİM’DE SİYASET HARARETLENDİ

AK Parti’liler meclisi terk etti: Belediye meclis toplantısında, AK Parti Meclis Grup Başkanı Tülay Ömercioğlu’nun CHP delege seçimlerinde kamuoyuna yansıyan videolar hakkında konuşmak istemesi üzerine, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan sert tepki gösterdi. Başkan Gökhan’ın tepkisi üzerine AK Parti Belediye Meclis üyeleri, meclis salonunu terk etti. Toplantının ikinci oturumuna ise katılmadı.

MHP’de toplu istifa: İstifasıyla gündeme oturan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin’in ardından Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İlçe Başkanı ve Teşkilat üyeleri ile MHP’li Belediye Meclis Üyeleri de dün partisinden istifa ettiklerini açıkladı. Öncesinde ise Eski İl Başkanları ve çok sayıda meclis üyesi görevdeyken partilerinden istifa etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a cevap verdi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında, Belediye Meclis toplantısındaki gerginlik sebebiyle misilleme yaparak 18 Mart’ta Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı konuşturtmayacağını söylemişti. Başkan Gökhan, gazetemize açıklama yaparak “2 yıldır Valilere ayıp olmasın diye konuştum. Çanakkale halkının olmadığı yerde zaten konuşmam” dedi.

Halkın arazisine bilim merkezi: Merhum Hacı İbrahim Bodur’un hayattayken “hayalim” olarak dile getirdiği çocuklara yönelik bilim, sanat merkezinin temelleri bu yıl sonu atılıyor. Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Çanakkale halkın ait olan araziye yapılacak bilim merkezi projesinin 2019’da hayata geçirileceği açıklandı.

Yeni Devlet Hastanesi hizmete girdi: Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi yeni hizmet binası, 22 Ekim Pazar Günü itibariyle Kadın Doğum ve Çocuk branşları ile Sağlık hizmeti vermeye başladı. 30 Ekim’de ise tüm poliklinikleriyle kentlinin hizmetine girdi.

Çanakkale’den Cumhuriyet dersi: Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm hepimize armağanı olan Cumhuriyet’in, 94. kuruluş yıl dönümü Çanakkale’de büyük bir coşkuyla kutlandı. Kent halkı, yediden yetmişe kutlamalara yoğun ilgi gösterirken, bu sene katılım her zamankinden fazla oldu.


KASIM, HEM ÖZER’İ HEM MESTANI ALDI

Truva Atı at değil: İtalyan deniz arkeoloğu Francesco Tiboni, Yunan mitolojisi ve edebiyatında çok önemli bir yere sahip olan Truva Savaşının sembolü Truva Atı efsanesini yerle bir eden bir iddia ortaya attı. Tiboni, filmlere de konu edilen atın aslında bir gemi olduğunu öne sürdü.

İmzalar atıldı seferler başladı: Çanakkale-İstanbul, İstanbul-Çanakkale arası uçak seferleri, Kasım itibariyle yeniden başladı. Onur Air&GESTAŞ arasında yapılan protokol imza töreni sonrası internet üzerinden uçak biletleri satışa sunuldu.

Göğebakan Avrupa Şampiyonu: Çanakkale’nin taekwondadaki gururu Emine Göğebakan, Avrupa şampiyonu oldu ve Avrupa’yı fethetti.

“Büyükşehir Oluyoruz”: Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan düzenlediği basın toplantısında Yeni Devlet Hastanesi ve Kepez’in ilçe olma durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Mutan, “Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’a ‘Büyükşehir olacak mıyız?’ sorusunu yönelttik. O iş bitti cevabını aldık” dedi.

Ölümü bu kez ATlatamadı: Bugün öğle saatlerinde kordonda bulunan Truva atının üzerine çıkmaya çalışan Mestan G. dengesini kaybederek, 12 metre yükseklikten yere düştü. Mestan G., hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.

Amansız hastalığa yenik düştü: Çanakkale İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanvekili Recep Cahit Özer, amansız hastalığa yenik düştü. Özer’in vefatı, başta Çan olmak üzere il genelinde derin üzüntü yarattı. Hastalığını sosyal medya hesabından Ağustos ayında duyuran Özer, helallik istemişti.

“Bedelini hepimiz ödeyeceğiz”: Çanakkale Barosu tarafından düzenlenen etkinliklere katılmak üzere Çanakkale’ye gelen Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, baro binasında basın toplantısı düzenledi. Feyzioğlu, Reza Zarrab davası ile ilgili bilgilendirme yaparken konunun Milli bir mesele olmadığını ancak Milletimizi ilgilendiren bir dava olduğunu vurguladı.


ARALIK’TA GÖKÇEADA BİR KEZ DAHA KURTULDU

TBMM’nin gündemi Çanakkale’nin okulları: CHP Çanakkale Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı üyesi Bülent Öz, Çanakkale Atatürk Ortaokulu’ndaki Cuma namazı saatlerine göre ders saati düzenleme konusunu meclise taşıdı. Böylece Çanakkale’deki okullar ile ilgili sıkıntılar ikinci kez meclis gündeminde yer almış oldu.

Uyanık bayrağı devraldı: CHP Merkez İlçe’de dün öğle saatlerinde coşkulu bir devir-teslim töreni gerçekleştirildi. Törende, Dr.Celal Karakaş başkanlık mührünü de Ali Uyanık’a teslim etti. Törene, üyeler ve yönetimin yanı sıra Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da katıldı.

Madencilere karşı birlik kazandı: Gökçeada halkının mücadelesi, zaferle sonuçlandı. Adanın geleceği kurtuldu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, bugün yaptığı açıklamada maden şirketinin talebi üzerine ÇED sürecinin iptal edildiğini duyurdu. Ada halkı, gelecek kaygısıyla kısa sürede örgütlenmiş, eylem planı oluşturarak ve mücadeleye başlamıştı. Gelecek için vatandaşıyla, başkanıyla, muhtarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla direnen Gökçeadalıların birlikteliği ses getirdi.

Çanakkale Gündem Gazetesi Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech