Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TİLYAD eğitimi gerçekleşti

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğünden

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesi tarafından gerçekleştirilen ilk “Travma İleri Yaşam Desteği Eğitimi” (TİLYAD) pilot uygulamasına çeşitli illerden eğitmen hocalar katıldı.

Travma İleri Yaşam Desteği Eğitimi (TİLYAD) daha çok hastane öncesi çalışanlarına yönelik olup simülasyon uygulamalarının çoğunlukta olduğu bir modül eğitimidir. Yapılan güncel araştırmalar sonucu en kalıcı eğitim yöntemi olduğu düşünülen simülasyonda vakalar senaryolaştırılarak gerçeklik algısı yaratılarak uygulanan bir eğitimdir.

Çanakkale ev sahipliğinde; Konya, Ankara, İstanbul, Kocaeli, İzmir, Antalya, Bursa gibi illerden eğitmen hocaların katılımı ile Sağlık Bakanlığı Eğitim Şube’nin koordinatörlüğünde Travma İleri Yaşam Desteği Eğitimi gerçekleştirildi.  Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Yusuf Çankaya eğitime katılmış olup açılış toplantısında Çanakkale İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, Sağlık Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Ufuk Tali, Başkan Yard. Dr. Tuba Erpak katıldı.

TİLYAD (Travma İleri Yaşam Desteği Eğitimi ) 4 günlük bir eğitim olup; teorik ve pratik olmak üzere iki kısımdan oluşmaktadır. Travma olgularında sahada ilk yapılacak hayat kurtarıcı müdahalelere vurgu yapan TİLYAD ile günümüzde en sık ölüm sebebi olan travma vakalarına doğru müdahale hedeflenmektedir.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech