Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rezaletin peşini bırakmayacağız!

İzmir Dikili’de Süleymancılar tarikatına

İzmir Dikili’de Süleymancılar tarikatına ait olduğu iddia edilen bir öğrenci yurdunda, öğrencilere cinsel istismarda bulunulmasına Eğitim İş Çanakkale Şube Yönetim Kurulu yazılı bir açıklama yaparak tepki gösterdi.

Eğitim İş Çanakkale Şube Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada hemen hemen her gün eğitimin tarikatlara peşkeş çekilmeye çalışılmasının acı sonuçlarından birini yaşadıklarını vurguladı.

Şube yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bu acı sonuçlardan, bu utanç haberlerinden birisi de birkaç gün önce İzmir Dikili’deki ‘Özel’ Miyase Yılmaz Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu’ndan gelmiştir. Süleymancılar tarikatına ait olduğu iddiası olan bu yurttaki çalışanlardan bir insan müsveddesi, 7 çocuğa, 7 kendini savunamaz durumdaki yavruya cinsel istismarda bulunmuştur.

Yıllarca FETÖ’ye ‘ne istedilerse veren’, ‘kandırılana’ kadar birçok alan gibi eğitimi de FETÖ’nün ayağına seren iktidar, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından, FETÖ ile köprüleri atsa da, birçok örnekte gördüğümüz gibi aynı metodu diğer cemaatler/tarikatlar için kullanmaya başlamıştır.

Adana Aladağ’da 29 Kasım’da 11 tane yavrunun Süleymancılara ait bir yurtta yanarak can vermesi, Konya’da 2008’de yine bu cemaate ait bir yurtta tüp gaz patlaması sonucu 18 öğrencinin yaşamını yitirmesi, belli ki yöneticilere ders olmamıştır.

Çocuk istismarı iddialarıyla, laiklik karşıtı söylemleriyle, karma eğitim düşmanlıklarıyla dolu cemaatleri, STK kamuflajı olan vakıf ve dernekleri eğitimin içine kadar sokan Milli Eğitim Bakanlığı, çocuklarımızın can güvenliği, ruh ve beden sağlığı için gerekli adımları hâlâ atmamaktadır.

Fazladan din eğitimleri, iktidarın hoşuna gidecek etkinlikler, Cumhuriyet değerlerini anlatan ders kitaplarını çöpe atıp yeni müfredata göre gerici kitaplar basmak gibi her şeye ödenek ayırabilen Bakanlık, devletin çocuklarımıza ücretsiz sağlamak zorunda olduğu barınma hakkını ısrarla boş bırakmakta ve bu boşluğun tarikatlarca doldurulmasına göz yummaktadır.

“SAHİPSİZ DEĞİLLER EĞİTİM İŞ VAR”

Eğitim-İş olarak yöneticilere sesleniyoruz: Siz yine ‘kandırıldık’ diyene kadar kaç çocuğumuzun ölmesi, kaç çocuğumuzun cinsel istismara uğraması gerekiyor? Sizin bu sosyal devlet ilkesine, Anayasa’nın laiklik ilkesine, Milli Eğitim Temel Kanunu’na aykırı politikanız, kaç yoksul çocuğumuz daha tarikatların karanlık pençesine itilecek?

Eğitim-İş olarak ilan ediyoruz: Nasıl Aladağ davasının en başından beri takipçisi olduysak, nasıl canı yanan her çocuğumuz için tüm üyelerimizce seferber olduysak, Dikili’deki bu rezaletin de peşini bırakmayacağız! Bu sapıklığın, sadece tek bir çalışan üzerine itilmesine müsaade etmeyecek, ufak yavruların bulunduğu bir yurda herhangi bir güvenlik taraması yapmadan çalışan alan, o yurtta ne olduğunu denetlemeye lütfetmeyen yöneticilerin de yargılanması için elimizden geleni yapacağız!

Ne bu ülke, ne bu ülkenin güzel evlatları sahipsizdir! Eğitim-İş vardır!”

Haber Merkezi

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech