Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ekmek zammı mahkemelik

Ekmek fiyatlarının belirlenmesi için

Ekmek fiyatlarının belirlenmesi için kurulan komisyonda mutabakat sağlanamayınca Çanakkale Valiliği Asli Hukuk Mahkemesine başvurdu. Önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren mahkeme sonuçlanıncaya kadar ekmek 1,25 TL’den satılacak.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası İle Esnaf Odaları Birliği tarafından alınan meclis kararlarında belirlenen ekmek fiyatlarındaki zam oranlarına Çanakkale Valiliği’nden ret gelmişti. Komisyonda mutabakat sağlanamayınca Çanakkale Valiliği Asli Hukuk Mahkemesine başvurdu. Mahkeme sonuçlanıncaya kadar ekmek fiyatları önümüzdeki pazartesiden itibaren 1,25 TL’den satılacak. Mahkeme itirazı kabul ederse ekmek yine 1 TL’den satılacak.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası İle Esnaf Odaları Birliği meclis kararları ile ekmek fiyat tarifelerini belirlemiş, tarifeye göre; 200 gr ekmek 1 TL, 250 gr ekmek ise 1,25 TL olarak açıklanmıştı. Söz konusu tarifelerin Çanakkale Valiliği ve Belediyesine bildirilmesinin ardından Valilik fiyatlara itiraz edince Vali Yardımcısı Ali Candan başkanlığında kurulan komisyonda Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu ile Esnaf Odaları -Birlik Başkanı Mustafa Vurucu’nun kabul oyuna karşı Vali Yardımcısı Ali Candan ret oyu kullanmıştı.

YÖNETMELİK DEĞİŞTİ

Pazar günü yayımlanan resmi gazetede belirtilene göre, ekmek fiyatlarını belirleme noktasında azami fiyat tarifelerini belirleyen yönetmelik değişti. Yönetmeliğe göre; Esnaf ve Sanatkârlarca Üretilen Mal ve Hizmetlerin Fiyat Tarifeleri Hakkında ki maddeye; “Ekmeğin fiyatına ilişkin tarifeler, sırasıyla, ilgili belediye, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü, ticaret ve sanayi veya ticaret odası ile ilgili odanın temsilcilerinden oluşan komisyonun değerlendirmesinin, ilgili federasyonun ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığının görüşünün alınmasından sonra Birlik tarafından onaylanır.” cümlesi getirildi.

Tacir Ve Sanayiciler Tarafından Üretilen Mal Ve Hizmetlerin Azami Fiyat Tarifelerinin Düzenlenmesi Hakkındaki maddeye ise, “Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinde tanımlanan ekmeğe ilişkin tarifenin belirlenmesi aşamasında yönetim kurulu; on beş gün içinde Ticaret İl Müdürü ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü ile esnaf ve sanatkârlar odaları birliği, tarifeyi düzenleyen oda ve ilgili belediyenin temsilcilerinden oluşan heyetin değerlendirmesini alır. Heyetin değerlendirmesi ve ilgili meslek komitesinin görüşü de dikkate alınarak yönetim kurulunca oluşturulan ekmek tarifesine ilişkin teklif, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının görüşünün alınmasından sonra yapılacak ilk toplantıda meclisin onayına sunulur.” cümlesi getirildi.

Dilek Akşen

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech