Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

E Sınav Merkezi Ömer Mart Ortaokulu

Ehliyet almak isteyenlerin zaman

Ehliyet almak isteyenlerin zaman tasarrufu için kullandığı e-sınav sistemi artık Çanakkale’de de uygulanabilecek. Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Özel Eğitim Kurumları Birimi’nden alınan bilgiye göre; Çanakkale’nin e-sınav merkezi, Sosyal Bilimler Lisesi yerine getirilen Ömer Mart Ortaokulu olacak.

Ehliyet sınavında yapılan teknolojik değişikler yeni yıldan itibaren Çanakkale’de de uygulanmaya başlayacak. Çanakkale’deki elektronik sınav merkezi için ise Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Özel Eğitim Kurumları Birimi’nden alınan bilgilere göre; Eski Sosyal Bilimler Lisesi yerine getirilen Ömer Mart Ortaokulu hazırlanıyor. Çanakkale’de olmayan e -sınav merkezi, adayları Bursa, Balıkesir gibi illere yönlendiriyordu. Yeni yıldan itibaren kullanıma açılacak olan merkez Çanakkale için de ehliyet sınavlarını kolaylaştıracak.
Yeni yılda teslim alınması beklenen sınav merkeziyle ehliyetlerin daha kısa sürede alınması planlanıyor. Zaman getirisinin yanı sıra güvenlik açısından faydalı olacak yeni sistem aynı zamanda çevreyle de dost kalmayı sağlıyor. Gereksiz kağıt kullanımının önüne geçen e sınav sistemi, joker aday denen başkasının yerine sınava girme olaylarını da ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Yüz tarama sistemi ile gerçekleşecek olan sınavın bir diğer avantajı ise sonuçların anında alınabilecek olması.

E SINAV SİSTEMİ NASIL İŞLİYOR?
Ehliyet kurslarında verilen teorik eğitimleri tamamlayan adaylar yine kurslardan aldıkları giriş belgeleri ile sınava girebiliyor. E-sınava girebilmek randevu sistemi ile mümkün. Sınava giriş bedeli ise 70 TL olarak belirlenmiştir. Basılı evrak kullanılmayan sınav, bilgisayarlar aracılığıyla yapılıyor. Giriş hakkı 4 olan e-sınavın sonuçları aynı saat içerisinde açıklanıyor, merkezi sınav gibi 10 gün beklemeye gerek kalmıyor.

“VATANDAŞLAR DAHA AZ KOŞACAK”

Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir ise ehliyette teknolojik dönemin birçok açıdan faydalı olacağını belirterek görüşlerini şöyle açıkladı: “Teknolojik değişiklikler bence uygun, olumlu, doğru olur. Yüz tarama sistemleri sınavlar için daha güvenli. Kolaylık da sağlayacak, zaman kazandıracaktır. Daha önceden Çanakkale’de ticari araç kullanımı için SRC sınavı da yoktu. Bu sınav için vatandaşlar Bursa’ya gidiyordu. Kolaylaştırılır ve evrak azaltılırsa biraz daha vatandaşlar az koşacak. İş için ehliyet almak isteyenlerin de işleri kolaylaşacak. Genel hatlarıyla pratik olacağını düşünüyorum.”

Yıldız Sağlam – G.Nermin Yıldız

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech