Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İlk deneme başarısız

Kordondaki iskelede bağlı uzun

Kordondaki iskelede bağlı uzun süredir bağlı olarak duran ve 2 hafta önce fırtınanın etkisiyle batan ‘Çınar’ isimli teknenin, battığı yerden çıkarılması için çalışmalar başladı.

Arızası nedeniyle uzun zamandır Gümrük Binası önündeki iskelede bağlı olan ve yaklaşık 2 hafta önce meydana gelen fırtına sonrası bağlı olduğu yerde batan tekne için kurtarma çalışmaları başladı. Teknenin kurtarma işlemleri Seahorse Maritime şirketi dalgıçları ve vinç yardımıyla yapılmaya çalışıldı. Sabah saat 11.00 sıralarında başlayan çıkarma çalışmaları 2 saat sürdü. Tekneyi çeken vincin alan yetersiz olduğu sebebiyle tam güç çalışamaması sonucu ilk deneme başarısız oldu.

“İhmalkarlık Yüzünden Battı”

Liman Başkanlığı tarafından teknenin çıkarılması için görevlendirilen Seahorse Maritime şirketi sahibi Metin Erön çıkarma çalışmaları ile alakalı gazetemize yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Biliyorsunuz ki bu tekne, yağmur sularının içine dolması ve tahliye edilmemesi sonucu ihmalkarlık nedeniyle battı. Biz Seahorse Maritime firması olarak dalgıçlarımızla beraber bu tekneyi buradan çıkarmak için çaba sarf ediyoruz. Teknenin suyun altındaki arka bölümünden paraşüt ve balonlarla kaldırma tekniği yaptık. Vinç yardımıyla da çıkarmaya çalışıyoruz ancak teknenin ağırlığı ve içindeki çok fazla su yüzünden sorun yaşıyoruz. Yeni bir vinç daha gelecek. Onunla teknenin burun kısmına sola atıp arka bölümünü karaya çekip kaldırmayıı deneyeceğiz. Sonrasında ise tekneyi yüzdürüp buradan götüreceğiz. Tekneyi römorkor yardımıyla Gelibolu Gelba Tersanesine götüreceğiz.”

“Yağmur Suları Yüzünden Batmış”

Seahorse Maritime şirketinde dalgıç olarak görev yapan Ercan Zeybek ise: “Teknenin arka tarafı dibe oturmuş vaziyette. Kaldırma balonları taktık. Vinç yardımıyla yukarıya kaldırmaya çalışıyoruz. Ancak vincin bulunduğu alan yeterli büyüklükte olmadığı için vinç bütün gücünü kullanamıyor. Teknenin kafa kısmını sola çekip arka bölümünden vinç yardımıyla kaldırmayı deneyeceğiz. İskeleye yaklaştırarak çıkarmaya çalışacağız. Teknenin altında yara veya delik yok. Yağmur sularının tahliye edilmemesi yüzünden batmış.”

Tekne kurtarıldıktan sonra çekilerek Gelibolu Gelba Tersanesine götürülecek.

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech