Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Biga’da indirimli alışveriş heyecanı

Biga’da esnaflara kazanç sağlayarak

Biga’da esnaflara kazanç sağlayarak yerel ekonomiyi canlandırmayı ve halkın hoş zaman geçirmesini amaçlayan Biga İndirimli Alışveriş Günleri’nin 3’üncüsünün açılışı protokol konuşmaları, Biga Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ve bereket helvası dağıtımıyla gerçekleşti.

Biga Belediyesi haber bültenine göre; Biga Belediyesi, Biga Ticaret ve Sanayi Odası, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Biga Lokantacılar ve Köfteciler Odası, Biga Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Biga Ticaret Borsası işbirliğinde gerçekleştirilen Biga Biga İndirimli Alışveriş Günleri’nin 3’üncüsü bugün Halk Bankası yanındaki Kasaplar Sokak’ta açılış töreni ile başladı.

Biga’da esnaflara kazanç sağlayarak yerel ekonomiyi canlandırmayı ve halkın hoş zaman geçirmesini amaçlayan Biga İndirimli Alışveriş Günleri’nin 3’üncüsünün açılışı protokol konuşmaları, Biga Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ve bereket helvası dağıtımıyla gerçekleşti.

Açılışa Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur, Biga Lokantacılar ve Köfteciler Odası Başkanı Emin Aktaş, CHP Biga İlçe Başkanı Özgür Ceylan, belediye meclis üyeleri, organizasyon komitesi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

“CANLILIK HEDEFLİYORUZ”

Açılışta konuşan Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur; indirimli alışveriş günlerinin esnafın iş yapamadığı bir dönemde yapıldığını belirttiği konuşmasında özetle şunları söyledi: “Şehitler diyarı Çanakkale ilinin en büyük ilçesi olan Biga’mız her türlü iklim ve doğa koşullarına sahip eğitim düzeyi yüksek tarım ve hayvancılığı sanayisi yüksek çağdaş yaşamı destekleyen farklı kültürleri kardeşçe yaşadığı Güney Marmara’nın en şirin ilçesidir. Sayıları gün geçtikçe artan alışveriş merkezlerinin karşısında direnen esnafımız düzenlemiş olduğumuz indirimli alışveriş günleriyle esnafımıza katkı sağlayabilirsek mutlu oluruz.”

“BU SOĞUĞA RAĞMEN…”

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanvekili ve Biga İndirimli Alışveriş Günleri Komite Başkanı Jale Kırbaş ise konuşmasında; “Bu soğuk havada bizleri yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum. 3. Biga İndirimli alışveriş günleri bugün başlıyor. Halkımıza ve Esnaflarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“ESNAFLARIMIZ İSTEDİĞİ SÜRECE…”

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık ise konuşmasında; “Biga İndirimli Alışveriş Günleri’nin ilkini gerçekleştirdiğimizde esnaflarımız 3. bayram havası yaşadıklarını söylediler ve bizler de odalarımız ile birlikte bu etkinliğimizi devam ettirme kararı aldık. Bugün 3’üncüsünü yapıyoruz. Biga halkı istediği sürece de yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“İNDİRİMLER CİDDİ MANADA OLSUN”

Açılışa katılan Biga Kaymakamı Mustafa Can ise konuşmasında; “Biga İndirimli Alışveriş Günleri’nin Biga’ya Bigalılara hayırlı olmasını diliyorum. Tabii ki ilçe bazında baktığımız zaman bu tarz etkinliklerin olması çok güzel bir şey. Esnaf odası başkanımıza çağrımız olsun, madem bu şekilde etkinlikler yapıyoruz. Esnafımızdan ciddi manada indirimler bekliyoruz ki; halkımıza faydası olsun ki amacına ulaşsın.” dedi.

Törenin ardından Çan Caddesi’nde ve kimi sokaklarda ve meydanlarda sobalar kuruldu. Bigalılar soba başında kestane pişirip, sokak çalgıcılarının müzikleriyle eğlenmeye başladı. Etkinlikler 4 gün sürecek. Etkinlikler süresince konserler, yerel mağazalarının ürünlerinin sergilendiği defile yer alacak. Şenay Akay ve Hasan Yalnızoğlu defilede yer alacak ünlü isimlerden. Bigalı müzisyenlerin konserlerin yanı sıra Yusuf Güney konseri ile Pazar günü indirimli alışveriş heyecanı tamamlanacak.

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech