Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Stor perdeye dikkat!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından kurum ve kuruluşlara asılan bilgilendirme afişinde “Stor perdedeki tehlikeye Dikkat” dendi.

Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetim Genel Müdürlüğü’nün stor perdelerle ilgili afişleri dikkat çekti. Artık geleneksel perdelerin yerine evlerde pencerelerde yer alan stor perdeler güvenli mi soruları akıllara geldi. Müdürlükçe hazırlanan afişte, stor perde kordonları çocuklar için ölümcül olabilir cümlesi dikkat çekti. Bilgilendirme afişinde, “Evinizde stor perdelerin ulaşılabilir ön, arka ve yan kordonlarını, zincirlerini ve iplerini mutlaka kontrol ediniz. Kordonların, zincirlerin ve iplerin küçük çocukların ulaşamayacağından emin olunuz ve düzenli olarak kontrol ediniz. Yatakları, beşikleri ve mobilyaları pencerelere yakın yerlere koymayınız. Unutmayınız ki, çocuklar buralara tırmanarak kordonlara, zincirlere ve iplere rahatlıkla ulaşabilmektedirler” açıklamalarına yer verildi.

Ayrıca, “Kordonları, boncuklu zincir halkaları ve ipleri olmayan veya bunlara ulaşılamayan perdeleri kullanınız” ibaresi dikkat çekti.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech