Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Güncel

Çarşı Caddesi’nde tarihi izler

Geçtiğimiz aylarda durdurulan Fevzipaşa Mahallesi Çarşı Caddesi’nde başlayan inşaat faaliyetlerinin ardından başlayan arkeolojik kazılar yeniden başladı.

Fevzipaşa Mahallesi Çarşı Caddesi’nde İş Bankası’nın karşısında bulunan ve iş merkezi yapılmak üzere başlatılan inşaat faaliyeti geçtiğimiz aylarda durdurulmuştu. Durdurulan inşaat faaliyetlerinin ardından Çanakkale Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’nca alınan karar doğrultusunda Müze Müdürlüğü denetiminde araştırılan ve kısa bir kazı yapılan alanda bir süredir çalışma yapılmıyordu. Son günlerde edinilen bilgilerden de anlaşıldığı üzere alandaki kazı yeniden başladı. Kazı alanındaki görüntüler incelendiğinde kalıntıları görülen yapıların büyük bir kısmının açığa çıkarıldığı görüldü.

Kazı tamamen bitmeden bir şey söylenemeyeceğini belirten uzmanlar, çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. Kazının devam süresi ise Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından belirlenecek. Çalışmaların zaman zaman durmasına sebep olarak ise kurul kararları gösterildi. Konunun işleyişine göre; belirli bir süre yapılan çalışmalar, kurula sunulurken faaliyete ara verilerek kurul kararına göre yol izleniyor. Kurulda yer alan uzmanların aldığı karar doğrultusunda ise kazı duruyor veya sürdürülüyor. Arazi çalışmalarının ardından veriler üzerine çalışmadan bilgi vermenin yanlış olacağını ifade eden uzmanlar, şu an için çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

Devam eden kazılar hakkında; daha önce basında yer alan haberlere göre Osmanlı Dönemi’ne ait izlere rastlandı. Büyük bölümü açığa çıkan yapılara dair detaylı bilgi ise kazının sonuçlanmasıyla aktarılacak.

Yıldız Sağlam – G. Nermin Yıldız

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech