Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

İTTİFAK

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet BAHÇELİ, bir süre önce ittifaktan bahsetmişti. Vay, efendim malum koro karalama kampanyasını başlattı. MHP baraj altında kalacak. Bu yüzden AKP ile ittifak yapacak. Bahçeli MHP’yi bitirdi. Oysaki Sayın Bahçeli şöyle demişti. “Eğer hayır cephesi, Cumhurbaşkanı seçiminde, blok halinde hareket ederlerse, biz de 16 Nisan’da Referandumdan geçirdiğimiz, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine istinaden, Evet bloğu olarak birlikte hareket ederiz.” Bunu başka mecralara çekenler, geçen hafta bir araya geldiler. Kimler mi? Saadet Partisi, CHP, HDP ve Yeni kurulan bir parti. Peki, ne yaptılar? 2019 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde, her partinin, birinci turda kendi adayını desteklemeleri kararı aldılar. İkinci turda ise 16 Nisan Referandumunda, hayır diyen ekip olarak, tek aday üzerinde birleşme konuşunda anlaştılar. Yani, TBMM’de Kürdistan diyerek, Türkiye’yi bölmeye kalkışan bir parti ile birlikte hareket edecekler. Hani MHP sıkıştı diye ittifak yapmayı istiyordu? Kim sıkışmış? PKK’lılarla kol kola yürüyenlerle birlikte ittifak yapanlar, bakalım bunu nasıl izah edecekler?

                             

LAFI, TERSTEN ANLAMAK

Dün yazmıştık. Bir futbolcu eskisi, Türkiye Cumhurbaşkanını, Devlet karşıtı eylem yapmaktan dolayı idam edilen birisine benzetmişti. İlk tepkiyi de, Sayın Bahçeli yapmıştı. Daha sonra, Bahçeli düşmanlığı ile yanıp tutuşanlar, fırsatı ganimet bilip, hemen demeç vermeye başladılar. Neymiş? Bahçeli, Erdoğan’ın sözcüsüymüş. Neymiş? AKP’nin payandasıymış. Sayın Bahçeli’nin, ittifak konusundaki konuşmasını, tersten anlayanlar, bu açıklamayı da, tersten anladılar. Yahu bizim kaygımız, Devlet, Hükümet değil. Sayın Bahçeli’nin itirazı; Türkiye Cumhuriyeti, Cumhurbaşkanlığı makamının, böyle bir benzetmeye alet edilmesidir. Yoksa hali hazırdaki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerine cevap vermek değil. Amaçları üzüm yemek olmayan bu Bremen Mızıkacıları, koro halinde Bahçeli’ye saldırarak, kendilerin tatmin etmeye çalışıyorlar. Aslında, Devlet Bahçeli düşmanlığı, Sayın Cumhurbaşkanına olan kinlerindendir. Ne diyelim? İttifakları hayırlara vesile olsun!

 

TERSTEN ANLAMAKLA İLGİLİ

Hikâye bu ya! Adamın birisi, kendi evinde yaşayan, karısının kardeşine aşıkmış. Biraz sapıklık gibi olsa da, öyleymiş işte. Allah muhafaza. Evlerinin yakınında da, bir Yatır varmış. İki de bir, Yatırı ziyaret eder, Allah’a dua edermiş. “Ya Rabbi. Şu Yatırın hatırı için benim karımı öteki tarafa al, ben de kardeşi ile Allah’ın emri ile izdivaç yapayım”, Yatırı da ihmal etmezmiş. “Ey filan hazretleri. Allah’ıma dualar ediyorum. Bu isteğimi yerine getirsin diyerek. Sen de Allah(c.c) katında ulu bir mevtasın. Bana yardımcı ol da dileğim olsun.” Bir gün mutat, Yatır ziyaretinden dönerken, ne görsün? Evinin önü Kalabalık. ‘Tamam’ demiş. Allah dualarımı kabul etti. Bizim hanım mevta oldu. Eve bir girmiş. Girmesi ile çıkması bir olmuş. Meğer hanımı değil de, Baldızı vefat etmiş. O hırs ile geri dönüp, yatırın kabrine gelmiş. Başlamış söylenmeye, “Ulu kişisin. Has kişisin. Allah indinde makbul birisin. Lakin lafı mıç’ın anlaysun. Senden ‘Aracı ol, Allah dileğimi kabul etsin’ dedik. Tam tersi oldu. Ben sana ne diyeyim şimdi!”

 

***Bizim Elazığ’da, Eşe diyeze(Ayşe Teyze), merkebi ile çocukların yanından geçerken, Eşek yellenmiş. Çocuklar sormuş, “Eşe nina(Nine). Bu yellenme kimeydi?” Ayşe nine cevap vermiş. “Çağam.(Çocuğum) Şimdi sizin hatırınızı niye kırayım. Aranızda paylaşın.” Sağlıcakla kalınız.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech