Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Küreselleşme sürecinde tarım

Cumartesi günü Ercan Adsız

Cumartesi günü Ercan Adsız Toplantı Salonu’nda TMMOB ve Çanakkale Ziraat Odası’nın ortak düzenlediği Tarım konulu bir söyleşi gerçekleşti. Teknoloji ile yapılan tarımsal faaliyetlerle ülkelerin kalkındığı vurgulandı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ve Çanakkale Ziraat Mühendisleri Odası’nın düzenlemiş olduğu “Küreselleş(tir)me Sürecinde Türkiye Tarım Bilimi” söyleşisi gerçekleşti. Söyleşi Çanakkale Belediyesi Sosyal Tesisleri, Ercan Adsız Toplantı Salonu’nda yapıldı. Cumartesi günü gerçekleşen etkinlikte konuşmacı olarak Prof.Dr. Mustafa Kaymakçı ve Prof.Dr. Harun Baytekin katıldı. Gerçekleşen söyleşiye STK’lar ve vatandaşlarca ilgi gösterildi.

Osmanlı Devleti’nde başlayan tarımsal faaliyetlerle ilgili atılımların ve kırıntıların, Cumhuriyet dönemi ile daha ayakları yere sağlam basar hale geldiği konuşuldu.

Türkiye’nin tarihsel sürecinde tarımsal faaliyetlerin gelişme ve evrilme koşullarının yanı sıra teknolojinin ne derece kullanıldığı aktarıldı.

Tarımda Türk Mucizesine değinildi. 13 Aralık 1925 yılında Eskişehir’de kurulan Tohum Islah istasyonu, 1929 yılında Kuru Ziraat Deneme istasyonu ve daha niceleri etkinlikte slaytlarca gösterildi.

“Teknoloji bilgi ürünüdür, mühendislik bilgiyi ürüne dönüştürmektir” kavramından yola çıkılarak tarımsal üretimine teknolojik faaliyetlerle devam eden ülkelerin gelişmiş olabileceği ve günümüzde artık tarım sanayisi yerine hizmet sektörünün ön plana geçtiği vurgulandı.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech