Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kestane kebap el yaktı

Kestane, zamanının gelmesiyle birlikte

Kestane, zamanının gelmesiyle birlikte tezgahlarda yerini aldı. Pazarda 15 TL ile 30 TL arasında değişen fiyatlar, seyyar satıcılarda pişirilmiş olarak 70-80 TL’den satışa sunuldu.
Kestane tezgahtaki yerini bu yıl üst sıralardan aldı. Pazardaki kestane tezgahlarında fiyatlar 15 TL’den başlayarak 30 TL’ye kadar çıktı. Yüksek fiyatlara esnaf tarafından bu sezon kestanenin az olması sebep gösterildi. Alım gücü düşük olan vatandaş ise çareyi gramla kestane almakta buldu. Pazardaki fiyatı 30’a kadar yükselen kestane seyyar tezgahlarda pişirilmiş, halk arasındaki adıyla kebap haliyle kilosu 70-80 TL’den satılıyor. 100 gramı 7 TL’den satılan kestane fiyatıyla cepleri yakıyor.
Kestaneyi çiğ haliyle pazarda satan Ramazan Yıldız; “Bu yıl kestane az, fiyatlarımız da bu sebeple yüksek. Aydın, Bursa, Kütahya gibi illerden geliyor. Büyüklüğüne göre fiyat belirliyoruz. Herkes kesesine göre alıyor. Daha çok yarım kilo satıyoruz. Alım gücü yüksek olanlar kiloyla da alıyor. Pişirerek satış yapan arkadaşlar da daha çok gramla satabiliyor.”

KESTANENİN TALİBİ ÇOK
Fiyatı fazla da olsa kestanenin müşterisinin bu mevsimde çok olduğunu söyleyen pişmiş kestane satan Ergun Kırbaç, “Kestanenin müşterisi çok. Pahalı da olsa gram gram satıyoruz. Kilo olarak 80 TL. Talibi çok. Ben baba mesleğini yapıyorum. Pazardaki kestaneler genellikle Bayramiç, Kaz Dağları’ndan gelen ürünler. Pişmiş satarken genellikle Bursa’dan şeker kestanesi getiriyoruz. Müşterilerimiz günden güne artıyor.”

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech