Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atikhisar’ın suyu sokaklara akıyor

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın her fırsatta idareli kullanım konusunda uyarılarda bulunduğu Atikhisar Barajı’ndan gelen şebeke suyu, sokaklara akıyor.

 Ormanlara verilen zararlar ve artan nüfus yüzünden dünyada olduğu gibi ülkemizde de su kaynakları yıllar geçtikçe azalmaya devam ediyor. Çanakkale’nin içilebilir tek su kaynağı olan Atikhisar Barajı’nda su seviyesi ise şu sıralar 15 Milyon metreküp civarlarında seyrediyor. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da katıldığı çoğu organizasyonda baraj suyunun daha dikkatli ve duyarlı kullanılmasının, su tüketimine dikkat edilmesinin önemini, vatandaşlara iletmeye çalışıyor. Ancak önceki gün Mehmetçik Bulvarında meydana gelen su patlağına Çanakkale Belediyesine bağlı Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından zamanında müdahale edilmeyince tonlarca su boşa aktı.

SU PATLAĞINA SAATLERCE MÜDAHALE EDİLMEDİ

Su patlağı için Çanakkale Belediyesi ilk olarak sabah saat 09.43’te arandı. İhbarı hemen değerlendireceklerini belirten yetkililer saat 10.00’a kadar bir yönlendirme yapmayınca, saat 10.11’de vatandaşlar Çanakkale Belediyesini bir kez daha arayarak yine ihbarda bulundu. Ancak aradan yaklaşık olarak 3 saatten fazla zaman geçmesi sonrasında ekipler, patlağın onarımı için bölgeye geldiğinde tonlarca su boşa akmıştı. İhbarda bulunan ve olaya şahit olan vatandaşlar, aradan saatler geçmesine rağmen su patlağına müdahalede bulunulmamasına tepki gösterdi. Kentliler Çanakkale Belediyesi’ni, hayati önem taşıyan tatlı su kaynağımızın dikkatli kullanımının yanı sıra boşa akmaması için zamanında müdahale edilmesi konusunda daha hassas olmaya davet etti.

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech