Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kendi kendine yeten bir ülke olmalıyız”

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin ev sahipliğinde Ziraat Fakültesi Amfisinde 14-15 Aralık 2017 tarihlerinde ‘II. Çanakkale Tarımı Sempozyumu’ gerçekleştirildi.

ÇOMÜ Ziraat Fakültesi haber bültenine göre; Çanakkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Çanakkale Ticaret Borsası, Ziraat Mühendisleri Odası, Bayramiç Ziraat Odası ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği işbirliğinde geçekleştirilen ve Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Dardeniz ile çok sayıda üniversite yöneticisi, akademisyenler, sektör temsilcileri, kurum yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Sempozyum’un açılış konuşmaları sırasıyla, Sempozyum Başkanı ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Dardeniz, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer tarafından gerçekleştirildi.

 ÇANAKKALE’NİN TARIMSAL POTANSİYELİ

Üniversitenin kuruluşunun 25. yılı ve aynı zamanda “Ziraat Eğitim ve Öğretiminin başlangıcının 172. Yılı” münasebetiyle düzenlenen sempozyumda, Sempozyum Başkanı ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Dardeniz yaptığı konuşmada; “Çanakkale denilince, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra aklımıza tarım, ve tarım denilince de, yine Çanakkale gelmektedir. Birincisini 2011 yılında düzenlediğimiz ve bugün de ikincisini gerçekleştirecek olduğumuz `Tarım Sempozyumu’na, ilimiz tarımıyla ilgili çok sayıdaki bildirinin sunulmuş olması da, ilimizin tarımsal potansiyelinin bir göstergesidir. Çanakkale, tarımsal potansiyeli bakımından Ülkemizde oldukça önemli bir yere sahiptir. Çanakkale´mizde, ‘Coğrafi işaret tescili’ almış olan ‘Bayramiç Beyazı’ ve ‘Ezine Peyniri’ gibi ürünlerimiz bulunmakta, ayrıca birçok farklı üründe de tescil alma çalışmaları sürdürülmektedir. Bu bağlamda, Ziraat Fakültemizde, gerek bu ürünlere coğrafi işaret alınması ve gerekse ilçe ve beldelerimizde `Tarım İl Müdürlüğü´müz ve Ziraat Odalarımızla birlikte, sıklıkla gerçekleştirdiğimiz panel ve bilgilendirme toplantılarıyla, Çanakkale tarımına hizmet vermeye devam etmektedir. `İkinci Çanakkale Tarımı Sempozyumu´nu, Çanakkale’nin tarım potansiyelini irdeleyerek, tarım ürünlerinin niteliğinin geliştirilmesine yardımcı olmak, tarım ve sanayi işbirliğine yeni pencereler açarak, Çanakkale tarımını güncel gelişmelerin ışığında değerlendirmek, bilimsel sonuçları tartışarak, ileriye yönelik vizyon geliştirmek amacıyla planladık. Sempozyuma 52 adedi sözel, 118 adedi de poster toplam 170 adet bildiri sunulmuştur. Sempozyum hazırlıkları yaklaşık bir yıl sürmüştür. Bu vesileyle, ‘Sempozyum’un düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini sunarak sözlerini sonlandırdı.”

“BİR AN ÖNCE EKONOMİSİ GÜÇLÜ ÜLKELER ARASINDA YER ALMALIYIZ”

Sempozyum Onursal Başkanı Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, “Çanakkale’yi sembolize eden birçok değerin bulunduğunu, bunlardan birinin de Tarım Kenti Çanakkale olduğunu ifade etti. Türkiye’nin uluslararası alanda içinden geçtiği bu sıkıntılı süreçlere rağmen, ekonomik olarak bir an önce ekonomisi güçlü ülkeler arasında yerini almak zorunda olduğunu belirtti. Bunun için de Türkiye’nin bir an önce kendi kendine yeten ülke konumuna geri dönmesi gerektiğini,  bu dönüşte de tarım sektörünün lokomotif bir sektör olarak üstüne düşeni biran önce yapması gerektiğini belirtti. Tabii tarım deyince de Üniversitelerimiz ve Ziraat Fakültelerimiz bu işin en önemli noktasında yer almak zorundadır ve biz Çanakkale Onsekiz Mart üniversitesi olarak tüm fakültelerimizle olduğu gibi Ziraat Fakültemizle de bu işin merkezinde bulunmaktan hiç kaçınmadık, kaçınmayacağız” diyen Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, bu sempozyumun gerçekleşmesinde öncelikle Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Dardeniz Hocamıza ve emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Sempozyum programı kapanış oturumunda sonuç bildirgesinin okunması, sponsor kurum ve firmalara plaket takdiminin ardından, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fatih Kahrıman’ın kapanış konuşması ile sempozyum son buldu.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech