Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

‘Naim Süleymanoğlu’ ismi verilsin!

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı, Tarihçi Yazar Ahmet Uslu Güzelyalı’da yapılacak olan spor kompleksine geçtiğimiz günlerde vefat eden Milli Sporcu Naim Süleymanoğlu’nun adının verilmesini talep etti.

Bal-Göç Dernek Başkanı Ahmet Uslu bir basın açıklaması yaparak Güzelyalı’da yapılacak olan spor kompleksine soydaşları olan ve geçtiğimiz günlerde vefat eden Milli Sporcu Naim Süleymanoğlu’nun adının verilmesini talep etti. Başkan Uslu, açıklamasına Naim Süleymanoğlu’nun kim olduğunu ve Balkan dünyası için önemini anlatarak başladı. Uslu, Naim Süleymanoğlu’nu anlatırken; “Naim Süleymanoğlu Türk sporunun efsanevi ismi. Namı değer Cep Herkülü. Tüm otoritelere göre tüm zamanların en iyi haltercisi. 1967 yılında Mestanlı, Bulgaristan’da doğdu. 15 yaşında Brezilya’da düzenlenen Dünya Gençler Halter Şampiyonası’nda iki altın madalya alarak ilk dünya şampiyonluğunu yaşadı. On altı yaşında rekor kırarak yine şampiyon olduğunda en genç dünya rekortmeni unvanını aldı ve silkme kategorisinde vücut ağırlığının üç katını kaldıran ikinci halterci olarak tarihe geçti.  1984 Los Angeles Olimpiyatları’na Bulgaristan’ın da Sovyet’lerle boykota katılması nedeniyle katılamadı. Bu dönemde Bulgar Hükümeti’nin Türk isimlerini yasaklaması nedeniyle adı Naum Shalamanov olarak biliniyordu. Bulgaristan’daki bu baskılardan kurtulmak ve Türkiye adına müsabakalara katılmak için 1986’da Melbourne’de düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası’nda Türkiye Büyükelçiliği’ne sığınarak Türkiye’ye iltica etti. Türkiye Vatandaşı olduktan sonra, 1988 yılında Seul olimpiyatlarında 9 dünya 6 Olimpiyat rekoru kırarak büyük bir zafer kazanmıştır. O yılında Time dergisine kapak oldu. 1988 Seul, 1992 Barcelona ve 1996 Atlanta Olimpiyatları olmak üzere üç kez olimpiyat şampiyonu oldu. Bu benzersiz kariyeri boyunca 7 Kez dünya, 6 kez Avrupa Şampiyonluğu kazandı ve tam 46 dünya rekoru kırdı Olimpiyat ve dünya şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu, tedavi gördüğü hastanede 50 yaşında yaşamını yitirdi.” İfadelerini kullandı.

“200.000 BALKAN GÖÇMENİ ADINA İSTİYORUZ”

Başkan Uslu, Naim Süleymanoğlu isminin Çanakkale’de yakışır bir yere verilmesini düşündüklerini ifade ederek; “Yaptığımız temaslarda Gökçeada Belediye Başkanı’ndan isminin bir ana caddeye verilmesi sözünü aldık. Biz küçük parklara adının verilmesinden ziyaden büyük ve yakışır bir yere adının verilmesini istiyoruz.” dedi. Uslu sözlerine şu şekilde son verdi;

“İsminin Milli Eğitim Bakanlığından devralınan İntepe Gençlik ve İzcilik Kamp Eğitim ile Gençlik ve Spor Bakanlığına ait Güzelyalı Sporcu Kamp Eğitim Merkezi birleştirilerek Güzelyalı köyünde Çanakkale Gençlik ve Sporcu Kampı adı altında yeniden inşa edilecek olan proje ile Güzelyalı’nın geniş imkânlara sahip bir tesise kavuşması bekleniyor. Merkeze bağlı Güzelyalı’ya yapılması planlanan, içerisinde 6 farklı binanın yer aldığı dev tesis için 07.09.2017 tarihinde ihale yapıldı. Proje içerisinde çok amaçlı spor salonu, kamp eğitim merkezi, açık spor salonu, kayıkhane, sporcu soyunma birimi ve konaklama oteli yer almaktadır. Çanakkale ili sınırları içerisinde yaşayan yaklaşık 200.000 Balkan Göçmeni adına Türk Bayrağını bütün dünyada göndere çektiren soydaşımız gurur kaynağımız, tüm zamanların en iyi haltercisi Naim Süleymanoglu’nun adının Güzelyalı’daki Spor kompleksine verilerek yaşatılmasını istiyoruz. Bununla ilgili bir imza kampanyası başlatarak gerekli yerlere başvurumuzu yapacağız.”

 Dilek Akşen

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech