Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Doğa için ne yapmalı

ÇOMÜ Genç TEMA üyeleri

ÇOMÜ Genç TEMA üyeleri tarafından Halk Bahçesi’nde “Doğa İçin Ne Yapmalı” temalı bir forum düzenlendi. Forumda TEMA üyeleri Çanakkale’nin bölgesel çevre sorunlarını masaya yatırdı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Genç TEMA topluluğu tarafından Halk Bahçesi TEMA evinde bir forum düzenlendi. Türkiye genelinde “Doğa için Ne Yapmalı” temalı bir kampanya başladı.

Kampanyanın Çanakkale ayağında ÇOMÜ Genç Tema topluluğu düzenlenen forumda kentin bölgesel çevre sorunları masaya yatırdı. Forumda konuşulan konu başlıkları, Çanakkale’de maden arama faaliyetleri, bölgeye yapılan ve yapılması planlanan termik santraller, besi hayvancılığı ve iklim değişikliği oldu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Genç Tema Yönetim Kurulu üyesi Baran Aytaş, “Türkiye genelinde “Doğa İçin Ne Yapmalı” temalı bir kampanya başlattık. Kampanyanın ilk ayağı Çanakkale’de yapıldı. Etkinliğimiz Forum şeklinde olacak.  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Genç Tema öğrencileri etkinliği düzenledi. Forumumuz herkese açık bir şekilde gerçekleşti.

Konularımız Çanakkale üzerinde ilerleyecek. Kentte yaşadığımız bölgesel sorunlar bugün konuşulacak. Çanakkale’de yapılan ve yapılması planlanan termik santraller, besi hayvancılığı ve iklim değişikliği ve Çanakkale’de maden arama faaliyetleri Forum’un konuları olacak. Amacımız forum sonrası bir sonuç bildirisi yayınlamak. Bundan sonra ilerleyeceğimiz çevre mücadelesinde o bildiri çevresinde adım atacağız. Genç Tema olarak toplam üye sayımız ortalama 500 kişidir. Bu etkinliği ise yapmak için 20 kişilik bir ekip olarak burada bulunuyoruz” açıklamalarında bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech