Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

6 Kişiden 600 Kişiye

Karacören Köyünde düzenlenen Geleneksel

Karacören Köyünde düzenlenen Geleneksel Kuru Fasulye Gecesi’nin 14’üncüsü gerçekleştirildi. 6 kişinin başlattığı etkinliğe bu yıl 600 kişi katıldı.

Karacaören Köyünde köylüler tarlalarından topladıkları fasulyelerini köy kahvesine getirerek aşçılara teslim ediyor. Etkinlik günü dev kazanlara koyulan fasulyeler yaklaşık 5 saat boyunca pişiriliyor. Akşam saatlerinde pişen fasulyeler Yatsı namazının kılınmasının ardından köy kahvesine getiriliyor. İmece usulü gerçekleştirilen geceye gelen vatandaşlara tabldotlarda kuru fasulye, bulgur pilavı ve irmik helvası ikram ediliyor. Yemekler köydeki vatandaşların kendi yetiştirdiği tarımsal ürünlerden yapılıyor. Bu sayede Kuru Fasulye Gecesi köyün tanıtımında büyük rol oynuyor. Etkinlik sonrası ise vatandaşlara köy kahvesinde çay ikramı yapılıyor.

ÜNÜ ÇANAKKALE SINIRLARINI AŞIYOR
Kuru Fasulye Gecesi bir grup gencin başlattığı küçük bir etkinlikle ortaya çıktı. Köy muhtarı Mustafa Büyüksöylemez, Halk Eğitim Merkezi Öğretmeni Cemal Tekin’in de aralarında bulunduğu 6 kişi, bundan 14 yıl önce köyün kahvesinde toplanarak kuru fasulye yapmaya karar veriyor. Akşam saatlerinde pişirmeye başladıkları fasulyeyi bir türlü başaramayan köy gençleri gece saat 02.00’a kadar bekletiyorlar. En sonunda vazgeçip bir sonraki gün tekrar yapmaya karar veriyorlar. Bu sefer  fasulyeyi pişirip yiyen gençler bu geceyi ölümsüzleştirmek için bir sonraki yıl tekrar yapma kararı alıyorlar. Gençlerin yaptıklarını gören köy sakinleri de bu etkinliğe dahil oluyor ve Kuru Fasulye Gecesi zamanla yayılıyor. Her geçen sene Kuru Fasulye Gecesi’’ne katılım artıyor. Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Kuru Fasulye Gecesi’ne 600 kişi katıldı. Köyde yetiştirilen tarım ürünlerinin bu etkinlikle hem yenildiği hem de etkinliğe olan ilginin yıldan yıla artmasıyla ürünlerinin tanıtımının yapıldığına dikkat çeken köylüler, etkinliğe Ankara’dan dahi katılanlar olduğunu da belirtiyor. Gelecek yıl yapılacak olan etkinliğe ise en az 1000 kişinin katılması bekleniyor.

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech