Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yunan Pazarına dikkat çekti

Çanakkale’nin köklü İnşaat Mühendislerinden

Çanakkale’nin köklü İnşaat Mühendislerinden olan Cemil Mandacı ofisinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Mandacı, “Yunanistan ile güzel ticari işler yapılabilir” dedi.

Çanakkale’nin köklü Yüksek İnşaat Mühendislerinden biri olan Cemil Mandacı, basın toplantısı düzenleyerek, son zamanlarda Yunanistan ile yaşanan Lozan Antlaşması sorunlarına değindi. Çanakkale için birçok proje ürettiğini ancak bu projeleri sunduğu hiçbir Çanakkale Belediye Başkanından olumlu yanıt alamadığını belirten Mandacı, yattığı projelerden bazılarının, Radar Tepesine teleferik kurulması, Fevzipaşa Mahallesi’nde yaşayan roman vatandaşlar için bir müzik okulu açılması, Çanakkale Boğazının üzerine teleferik kurulması ve havaalanının altından geçiş yapılarak orayı Çanakkale’ye bağlamak olduğunu dile getirdi.

“YUNANİSTAN’DA ÇOK İYİ BİR PAZAR VAR”
Mandacı,aynı zamanda Türk-Yunan ilişkilerine de değindi. Yunanistan’da inşaat sektörünün alt yapısının gelişmediğine dikkat çeken Mandacı, “Bizim müteahhitlerimiz orada güzel projeler gerçekleştirebilirler” dedi. Mandacı konuşmasının devamında şunları dile getirdi: “Türk-Yunan münasebetlerinde çok dikkatli davranmak lazım. Lozan’da eksiklikler muhakkak var. Bazı olayları bu güne göre değil zamanın şartlarına göre yorumlamak gerekiyor. O gün bazı kazanımlar elde etmek için bir takım fedakarlıklar yapmak zorunda kalınmıştır. Batı Trakya Türklerinin hak ve hukuklarını mevcut Lozan Antlaşması ile koruma şansımız var. Avrupa insan hakları var. Kazanılmış haklar alınabilir. Yunanistan ile güzel ticari işler yapabiliriz. Orada inşaat adına tadilat bile yapılmıyor şu anda. Biz ülke olarak dünyada 5’inci sıradayız. Yunanistan’da çok iyi bir pazar var.”

Engin Ören
 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech