Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karakaş’tan veda toplantısı

İki yıldır Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığını sürdüren Dr. Celal Karakaş,  gazeteciler ile vedalaştığı son basın toplantısında kent gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP Merkez İlçe Başkanı Dr. Celal Karakaş, bir basın toplantısı düzenleyerek hem gazeteciler ile vedalaştı hem de kent gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Merkez İlçe Başkanlığı mazbatasını bugün alacak olan Ali Uyanık ve yönetimine destek verdiğini de sözlerine ekleyen Karakaş; “CHP Merkez İlçe Örgütü olarak geçtiğimiz hafta sonu seçimimizi tamamladık. Ali Uyanık kardeşimiz ve ekibi bu yarışı başarı ile tamamladı. Bugün mazbatalarını alacaklar ve devir teslim töreni yapacağız. İki yıllık görev sürecimi tamamladım. Özverili bir şekilde hizmet etmeye çalıştık. Layıkıyla yaptığımıza inanıyorum. Muhakkak eksiklerimiz olmuştur. Bu görevi yaparken temel ilkemiz Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerine sahip çıkmaktı. Ülkemiz ve Çanakkale’miz önceliğimizdi. İnsanlarımızı kırmadan incitmeden siyaset yapmaya çalıştık. Aslolan Çanakkale’ye hizmet etmekti. Siyasette yeni yüzlere ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Siyaseti meslek olmaktan çıkarmak ve yeni insanları katmak gerekir. Yeni seçilen arkadaşımız ve yönetimi umarım bizden daha başarılı olurlar. Biz de onların her zaman destekçisi olacağız.” dedi.

Kent gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karakaş devlet hastanesinin yeni yerinden madencilik faaliyetlerine, trafik sorunundan, acil birimine kadar geniş kapsamlı açıklamalarda bulundu. İşte Karakaş’ın son basın toplantısından satır başları…

YENİ BİR DEVLET HASTANESİ İÇİN HAZIRLIK BAŞLAMALI

“Görevimiz süresince kentimizde ısrarla üstünde durduğumuz konulardan bahsetmek istiyorum. Birincisi Çanakkale için önemli olan Çanakkale Devlet Hastanesi’nin yeri… Yaklaşık 9 yıldır bu konunun üstünde ısrarla duruyorum. Kentimizin yarısı yaşlı. Devlet Hastanesi’nin eski yerinde büyüyecek yeterli alan vardı. En azından hastaların yarısı yürüyerek hastaneye gidebilecekti. Güzel bir hastane yapıldı ancak çok yanlış bir yere yapıldı. Hastaneyi eleştirmiyorum. Hastane güzel, yol yetmiyor, kavşak ihtiyacı var. Hemen hemen aynı yatak kapasiteli bir hastane oldu.  Buna bir çözüm bulmalıyız. Yeni bir hastane yapmak demek en az beş yıl demektir. 5 yıl içinde Çanakkale nüfusunun 125.000’den 200.000’lere çıkması bekleniyor.  Bu da yeni bir hastane ihtiyacı doğacak demektir. Yumurta kapıya sıkışmadan yeri bulunmalı, karar verilmelidir. Neresi olabilir? Eski yeri olabilir, kadın ve çocuk hastanesinin yeri olabilir. Başka bir yer de olabilir. Ama kuzeyde bir yer olmalıdır. Geçen hafta sağlık müdürü ile görüştüm. Sağlık Müdürlüğü eski hastanenin yerine fizik tedavi ve psikiyatri bölümü, kadın ve çocuk hastanesinin olduğu yerde de 7 dönümlük alanda Sağlık Müdürlüğü binası, 35 dönümlük alanda da palyatif bakım merkezi düşündüklerini dile getirdi.”

ESKİ ACİL DE HİZMETE DEVAM ETMELİ

“Mevcutta Devlet Hastanesinin eski yerinde poliklinikler var. Burada toplam poliklinik hizmetlerinin yüzde 35’i gerçekleşiyor. Bir problem var acil kapalı. Bunun önemi defalarca anlatıldı. Sağlık Müdürü diyor ki, ‘Ambulans alo diyen herkese 5 dakikada yetişir, 7 dakikada da yeni hastaneye yetişir.  Bana pek gerçekçi gelmedi. Hayati tehlike göstermeyen aciller ne olacak.Onlar da kendi imkanı ile yeni hastaneye gidecek deniliyor. Acildeki hastaların yüzde doksanı zaten acil müdahale gerektirmeyenlerden oluşuyor. Çocuğunuz ateşlendi, ne yapacaksınız? Kamuoyu baskısı oluşturulmalıdır. Büyük aciliyeti olmayan hastalar için eski hastane yerindeki acil hizmete girmelidir. Bu Çanakkale için en önemli olaydır.”

MADENCİLİK HEPİMİZİN SORUNU

“Gökçeada’da altın arama konusu var.  Kentin bir çok noktasında altın arama faaliyeti var. Bu sadece çevreye duyarlı insanların sorunu değildir. Bu bütün kentlinin, çocukların sorunudur. Dünyanın gündeminde uzay madenciliği var. Uzaydan daha kolay maden elde etmek mümkün. Bu güzel topraklarda altın aramaktan vazgeçmek lazım. 5 sene sonra buna gerek bile kalmayacak.”

TRAFİĞE ÇÖZÜM AKBAŞ İSKELESİ

“Çanakkale İskelesinin eski Vali Güngör Azim Tuna zamanından, İl Genel Meclisince reddedilen Karacaören – Akbaş Koyu arası arabalı vapur iskelesi projesi vardı. Nasıl olsa köprü yapılacak diye ertelendi.Köprü ne zaman yapılırsa yapılsın, bizim o iskeleye ihtiyacımız var. Eğer devlet bunu karlı bir yatırım olarak görmüyorsa, yeri hazırlasın , özel sektöre ihale etsin.yatırımcı bu potansiyeli görecektir. Bu da trafiği rahatlatacaktır.”

Dilek Akşen

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech