Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bayrağı Uyanık devraldı

Bayrağı Uyanık devraldı Cumhuriyet

Bayrağı Uyanık devraldı


Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Merkez İlçe Olağan Kongresi, Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’in divan başkanlığında gerçekleştirildi. 415 delegeden 380’inin oy kullandığı seçimin galibi 325 oyla Ali Uyanık oldu.
Çanakkale CHP Merkez İlçe Olağan Kongresi; 10 Aralık Pazar günü, Türkan Saylan Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Kongrenin divan başkanlığını CHP Çanakkale Muharrem Erkek üstlenirken, divan üyeleri de Neşe Aksoy ve İbrahim Can Ergun oldu. Kongreye milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe yönetimleri ve diğer CHP’liler de katılarak destek oldu. CHP Merkez İl Başkanı Celal Karakaş tarafından koordinesinde yürütülen kongrede, Karakaş çalışma raporlarını sundu.

Milletvekillerinin konuşmalarının ardından konuşan Merkez İlçe Yönetim görevi için aday olan Ali Uyanık ve Yüksel Özdemir de birer konuşma yaparak kongreye kısa bir ara verildi.

ÖZDEMİR; “BARIŞ İÇİN ADAYIM”

İki adaydan biri olan Yüksel Özdemir, kendisini tanıtarak başladığı konuşmasında göreve gelir gelmez meclis üyeliğinden istifa edeceğine yer verdi. Konuşmasına devam eden Özdemir, bir bölümde şu sözlere yer verdi: “Atatürk’ün Türk kadınına seçme seçilme hakkını vermesinin 83.yıl dönümünde, CHP’de cumhuriyetin önsözünün yazıldığı Çanakkale’de partide barış içinde yaşamak için aday oldum. Bunu başaracağıma inanıyorum. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım örgütü güçlendirmek, partiyi büyütmek ve seçimlerde yerelde ve genelde iktidar olmak için güzel şeyler yapmak için aday olduk. Partimizin ve bayrağımızın rengi kırmızıda buluşalım.”

UYANIK; “CHP’YE İHTİYAÇ HER ZAMANKİNDEN FAZLA”
Özdemir’in ardından konuşan Ali Uyanık ise şöyle konuştu: “CHP’liler olarak topluma önerdiğimiz erdemli duruşu önce kendi içimizde uygulamamız gereğinden hareketle, merkez ilçe başkanlığına adaylığımı belirttiğim üzere 2014 yerel seçimlerinden beri yürüttüğüm Çanakkale Belediyesi Meclis üyeliğimden kasım ayında ayrıldım. Huzurlarınızda sizler gibi bir CHP’li olarak bulunuyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihtiyaç şu günlerde her zamankinden fazladır. Burada bulunma sebebimiz işte bu anda başlıyor. Bu ülkenin aklı ve yüreği olan kadınları, işçileri, esnafı, köylüsü yalnız değildir.”

ZAFER ALİ UYANIK’IN…

Üçüncü aday, Prof. Dr. Telat Koç ise yeterli delege imzasına ulaşamadığı için çekilme kararı aldı. Sonrasında delegelerin oy kullanımına geçildi. 380 seçmenin oy kullandığı seçimlerde 2 No’lu sandıktan 1 boş oy çıktı. Her iki sandıktan 27’şer oy alan kırmızı listenin başkanı Yüksel Özdemir’e karşı sandıklardan 155 ve 170’er olmak üzere toplamda 325 oy alan mavi listenin başkanı Ali Uyanık CHP Merkez İlçe’nin yeni örgüt başkanı oldu. Uyanık, seçimlerin galibi olma coşkusuyla yaptığı konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Önümüzde zor bir süreç var. An itibariyle yeni dönem çalışmaları başlamıştır. Çoğalmaya bugünden başlayalım. Hak, hukuk, adalet anlayışının CHP ile olacağını sizlerden gelen enerjiyle göstereceğiz.”
Uyanık’ın konuşması sonrasında kazanan ve kaybeden taraf hep bir ağızdan “Hak, hukuk, adalet” sloganları atarak coşkulu anlar yaşadı.

Yıldız Sağlam – Eylem Gözeldere

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech