Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇTSO’da ortak komite toplantısı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, 7-8 ve 19 nolu Meslek Grubu Üyeleriyle bir araya geldi.

ÇTSO Yönetim Kurulu, ağırlıklı olarak inşaat, inşaat malzemeleri, ısı sistemleri, mimarlar, mühendisler, iş sağlığı ve özel güvenlik sektörlerinde faaliyet gösteren 7-8 ve 19 nolu Meslek Grubu Üyeleri ile sektörde yaşanan gelişmeler ve sorunları görüşmek üzere ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde ortak toplantı düzenledi. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu Başkanlığında gerçekleştirilen meslek grubu toplantısında, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gün, 7. nolu Meslek Komite Başkanı Adem Yılmaz, Komite Üyeleri Halit Taşkıran ve Halis Taş, 8 nolu Meslek Komite Üyesi Ahmet Ayhan ve Şahin Topçu, 19 nolu Komite Başkanı Hasan Güder, Komite Üyeleri Mehmet Baydemir ve Özgür Ekşi ile Genel Sekreter Sema Sandal ve sektör temsilcileri tarafından laboratuvar araştırmaları, yeni imar planı ve Ticaret Sitesi konuları gündeme getirildi.

“ÇANAKKALE’Yİ ÇOK DAHA İYİ YERLER GETİREBİLİRİZ”

Ortak Meslek Grubu toplantısının açılış konuşmasını yapan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Belediye’nin aldığı harçlarla ilgili yapacakları bir şey olmadığını, ancak kişiye özel farklı bir uygulama varsa, Ali’ye ayrı Veli’ye ayrı muamele varsa, bunu gündeme getirebileceklerini ifade etti. Semizoğlu konuşmasının devamında; “Kuveyt Türk Bankasıyla üyeler için düşük faizli kredi kullanması için protokol imzaladık. Detaylarını en kısa sürede üyelerimizle paylaşacağız. Diğer bankalarla da görüşmelerimiz devam ediyor. Ezine Gıda İhtisas OSB’de 91 adet parsel var. 91 parsel 91 tane yatırımcı ve bölgemize yeni iş gücü demek. Biz bir araya gelip aynı hedef doğrultusunda, birbirimize çelme takmadan çalışırsak, Bürokrasi bize engel olmazsa Çanakkale’yi çok daha iyi yerlere getirebiliriz. Kredi Garanti Fonu’nun verimliliği beklenenin çok altında. Bu fon maalesef amacı doğrultusunda kullanılmadı. O bankadan kredi alıp diğer bir bankaya mevduat yatırımı oldu. Ekonomiye girdisi çok düşük, bizim bunları konuşmamız lazım” dedi.

Yabancıya konut satışının da gündeme geldiği toplantıda, Başkan Semizoğlu konuyla ilgili olarak; tüm Çanakkale Milletvekillerini bir araya getirerek, ortak bir konsensüs sağlamak istediklerini belirtti. Toplantıya katılan sektör temsilcilerinin toplantının soru cevap bölümünde ağırlıklı olarak, taşeron işçilerle ilgili son çıkan genelge, Belediyeler tarafından uygulanan harç ücretlerinin tavan fiyattan alınması ve 1/100.000’lik imar planı hakkında görüşlerini belirtmesiyle toplantı sona erdi.

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech