Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İdlib’e İlahiyat Desteği

ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi ve


ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi ve bünyesinde yer alan toplulukların öncülüğünde başlatılan İdlib’e yardım kampanyası ile birlikte kermes düzenlendi. Osmanlı Türkçesi Topluluğu Başkanı Emrah Kaplan, 1 buçuk aylık süreçte bir tır eşya toplamayı hedeflediklerini belirtti.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İdlib’e yardım için kampanya başlatıp ek olarak kermes düzenledi. Kampanya ve kermes, Osmanlı Türkçesi Topluluğu, İHH İnsanı Yardım Vakfı, İlahiyat Fakültesi Öğrenci Derneği, Hayrat Yardım Vakfı, Doğu Batı Derneği iş birliğinde oluşturuldu. Yaklaşık 2 haftadır devam eden kampanya çerçevesinde İdlib’e gönderilmek üzere; un, gıda, kıyafet, bebek bezi, soba, kömür, ilaç, ev eşyası ve nakdi yardım kabul ediliyor. 5-6 ve 7 Aralık’ta devam eden kermeste ise öğrencilerin yapıp getirdiği gıda ürünlerinin satışı ile ilk 2 gününde 6 bin TL toplandığı kaydedildi.

“KARDEŞLERİMİZ O HALDEYKEN SICAK YATAĞIMIZDA YATAMAYIZ”

İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ümit Eker de toplulukların ön ayak olduğu kampanyaya destek vererek yanlarında oldu. Dekanlığın tahsis ettiği depo olarak kullanılan eşyaların toplandığı oda, şimdiden doldurulmaya başladı. Osmanlı Türkçesi Topluluğu Başkanı Emrah Kaplan katılımların kısa sürede bile fazla olduğuna, yalnızca öğrencilerden değil dışarıdan da destek aldıklarına değinerek şu sözleri söyledi: “Afişimiz sayesinde duyan Çanakkalelilerden de yardım alıyoruz. Dekanlığımızın da bize destek vermesiyle bir odamız var. Şimdiden doldurmaya başladık. Genellikle giysi ve oyuncak yardımı alıyoruz. Sınav haftası geçtikten sonra daha fazla hareketleneceğini düşünüyoruz. Hedefimiz 1 buçuk ay gibi bir sürede tırı doldurarak İdlib’e ulaştırmak. Oradaki kardeşlerimiz o durumdayken bizler burada sıcak yatağımızda uyuyamayacağımız için böyle bir kampanya başlattık, katılımın artmasını umuyoruz.”

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech