Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’de Önemli Çalıştay

Çanakkale İlinin Karasal ve

Çanakkale İlinin Karasal ve İç Su Ekosistemlerinin Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi çalıştayı Kolin Otel’de gerçekleştirildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Çanakkale İl Özel İdaresi arasında 30 Aralık 2013 tarihinde imzalanan üçlü protokolle başlayan Çanakkale İli Karasal ve İç Su Ekosistemlerinin Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi için dün sabah saat 10.00’da Kolin Otel Megaron Toplantı Salonunda çalıştay gerçekleştirildi. Çalıştaya Çanakkale Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, DKMP 2. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcıları ile birlikte ilgili kurumların çalışanları katıldı. Yoğun bir katılım ile gerçekleştirilen çalıştay Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunması ile başladı.

KENTİN COĞRAFİ KONUMUNA VURGU

Açılış konuşmasını DKMP 2. Bölge Müdürü Mustafa Bulut yaptı. Bulut konuşmasında: “Çanakkale ilinde yaklaşık olarak 46 tatlı su balığı, 173 deniz balığı, 9 kurbağa, 30 sürüngen, 295 kuş, 78 memeli türünün kaydı bulunmaktadır. Bu hayvan çeşitliliğinin sebebi, Çanakkale ilinin Avrupa, asya, afrika kıtaları arasında bir köprü görevi görmesi, coğrafik konumundan dolayı farklı iklim koşullarını ve değişik yaşam ortamlarını barındırması, farklı büyüklüklerde ve ekolojik özelliklerdeki sulak alanlara sahip olması gösterilebilir. Çanakkale flora varlığı açısından diğer taksonlara göre çok daha fazla zenginlik göstermektedir” dedi.

ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN SUNUMLAR

Konuşmaların ardından ÇOMÜ Mimarlık Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Genç,  Çanakkale İli Karasal ve İç Su Ekosistemlerinin Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesini ve yapılan çalışmaları tanıttı. Çanakkale ili Flora ve Vejetasyon yapısı ile ilgili sunumu ÇOMÜ Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Murat Tosunoğlu, Çanakkale İli çift yaşarları ile ilgili sunumu ÇOMÜ Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çiğdem Gül, Çanakkale ili memelileri sunumu Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Beytullah Özkan, Çanakkale ili kuşları sunumu ÇOMÜ Çanakkale Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulları Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. İbrahim Uysal tarafından yapıldı. Çalıştay, gebel değerlendirme ardından sona erdi.

Engin Ören

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech