Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadınlar için güç birliği

Çanakkale Güç Birliği Platformu

Çanakkale Güç Birliği Platformu Kadın Komisyonu, kadın ve kanser konulu panel düzenlendi. Panelde kanserden korunmanın yöntemleri uzman hekimler tarafından katılımcılara anlatıldı.

Çanakkale Güç Birliği Platformu, İl Sağlık Müdürlüğü KETEM Birimi ile önceki gün Çanak Otel’de, “Kadın ve Kanser” konulu program düzenledi. Programa Çanakkale’nin kadın sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yoğun ilgi gösterdi. Program kapsamında meme kanseri, rahim kanseri, bağırsak kanseri gibi konularda pratik bilgiler verildi.

 630 KİŞİYE ULAŞILDI

Program Platformun Kadın Komisyonu Başkanı Nadide Altın’ın konuşmasıyla başladı. Başkan Altın konuşmasında, panelin faydalı olacağını belirterek, kadın komisyonu olarak kadınlara yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Başkan Altın; “Bu çabamız kadınlarımızın sağlığına yöneliktir. Bilinç artırmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da kadınlara yönelik çalışmalarımıza hız vereceğiz.” dedi.

Güç Birliği Platformu Başkanı Gökhan Bayram ise geçen 4 ay içinde 630 kişiyi mutlu ettiklerini, platformda kadınların ağırlıklı olduğunu, diğer sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışmalar yapmayı arzu ettiklerini aktararak, “Kadınlarımızın eğitimi, sağlığı için durmaksızın çabalayacağız.” dedi.

SEKİZ KADINDAN BİRİ MEME KANSERİ

Program, KETEM Uzmanları Dr. Bahar Göktaş ve Uzman Dr. Sinem Topaloğlu’nun konuşmasıyla sürdü. Panelistler, kanser ve çeşitleri, erken tanı ve KETEM çalışmaları konularında katılımcıları bilgilendirdi. Verilen bilgilerde kanser sıklığının ve ölüm oranlarının arttığı, sigaranın ve kilonun kanserde önemli bir etmen olduğu belirtilerek kadınların korkmamaları gerektiği vurgulandı.

 8 KADINDAN 1’İ RİSK TAŞIYOR

KETEM’in olanaklarının kadınların hizmetinde olduğunu belirten Dr. Bahar Göktaş, 8 kadından 1’inin meme kanseri riski taşıdığını belirtti. Her ay meme muayenesi yapılaması gerektiğini vurgulayan uzmanlar KETEM’in bu konuda çabaları ve nasıl yardımcı oldukları konularında bilgiler sundu. Program sonunda Kadın Komisyonu Başkanı Nadide Altın ve Birten Sarıbaş tarafından KETEM sorumlu hekimlerine çiçek takdim edildi.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech