Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mevsimlik işçilere 4 ay müjdesi

Taşeron işçilerin kadroya geçeceği

Taşeron işçilerin kadroya geçeceği ve mevsimlik işçilerin çalışma sürelerinin uzayacağı yasayla ilgili HAK-İŞ Konfederasyonu Çanakkale İl Başkanı ve Öz Orman-İş Sendikası, Çanakkale Bölge Başkanı Ali Ünal gazetemize açıklamalarda bulundu.

Sağlık, eğitim, temizlik, yazılım gibi alanlarda çalışan 900 bin taşeron işçisine kadro müjdesi Ak Parti Grup Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Erdoğan, “Kamudaki 450 bin işçi ile Belediyeler, İl Özel İdarelerindeki 400 bin işçimiz, çalıştıkları yerlerdeki Kamu İktisadi Teşekküllerinde istihdam edilecek. 23 bin mevsimlik işçinin, en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri de 9 ay 29 güne kadar çıkartılabilecek. Kamuda 4C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4B kadrosuna alınıyor” dedi.
“MEVSİMLİK İŞÇİLERİMİZE MÜJDE”

HAK-İŞ Konfederasyonu Çanakkale İl Başkanı ve Öz Orman İş Sendikası Çanakkale Bölge Başkanı Ali Ünal, taşeron ve mevsimlik işçilere yönelik hazırlanan bu yasa kapsamında yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Cumhurbaşkanımız taşeronlarla ilgili önemli bir mesele açıkladı. İşçi arkadaşlarımızın, taşeron arkadaşlarımızın, mevsimlik işçilerimizin kadro sorunu çözülmüş oldu. Mevsimlik çalışan arkadaşlarımızın 9 ay 29 gün, diğer arkadaşların da kadrolu alınacağı kesinleşti. Burada emeği geçen ve bizlere destek olan başta Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Çalışma Bakanımıza, Sendikamız Genel Başkanlarına, bilhassa Çanakkale’de bizlere destek veren Ak Parti Çanakkale Milletvekili ve Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan’a, Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider’e, İl Başkanı  Yeşim Karadağ’a çok teşekkür ediyoruz. Mevsimlik işçi arkadaşlarımız 5 ay 29 gün çalışıp diğer kalan aylarda da işsiz kalıyorlardı. Bu yasayla birlikte 10 ay çalışacaklar.”

Yeni düzenlemeyle, kadroya geçişte yaş sınırı, eğitim şartı, asıl iş, yardımcı iş ayrımı olmayacak. Askerde olan, doğum yapan, hasta olup rapor alan işçi de bu haktan yararlanacak. Emeklilik yaşı gelip de prim günü eksik olanlar da bu geçişten yararlanacak. Aracı firmalarla yapılan sözleşmeler feshedilecek. İl Özel İdareleri ve Belediyelerde, taşeronlar tamamen ortadan kalkacak.

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech