Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vekil Öz’e Kıbrıs görevlendirmesi

CHP Çanakkale Milletvekili TBMM

CHP Çanakkale Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bülent Öz, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesiyle, İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı ve Genel Başkan Danışmanı Recep Cengiz ile birlikte KKTC’deki okuyan gençlerin CHP Örgütlenmesi ve buluşması etkinliğine katılmak için Kıbrıs’a gitti ve KKTC’deki siyasi partilere seçim öncesi başarılar dilemek için ziyaret gerçekleştirdi.

CHP’li Bülent Öz, “Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan’ı ziyaret edip 7 Ocak erken genel seçimi öncesi Kıbrıs’taki siyasi partilerle fikir alışverişinde bulunduk” diyerek ve şu ifadeleri kullandı: “Namık Kemal, Kıbrıs ve Çanakkale Vatan olmuştur O’na, Magosa’da zindanda yatmış, Çanakkale son yolculuğuna uğurlanmış. Bugün Çanakkale’de ebedi istirahatgahındaki işte o Namık Kemal, neredeyse bir buçuk asır önce “Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini, yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini” diye seslendiğinde, Mustafa Kemal Atatürk’te “Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini, bulunur kurarak bahtı kara maderini” diyerek cevap vermiştir. Bu cevaptaki kararlılık, adım adım vatanı bağımsızlığa ve Cumhuriyete götürüyordu. Bu kararlılık bugünde Kıbrıs’taki CHP’lilerde olduğunu görüyoruz. Burada siz gençlerin nasıl mücadele ettiğinize tanık olduk. Kıbrıs CHP için, Türkiye Cumhuriyeti için, KKTC bağımsızlık mücadelesi verdiğinizi…”

CHP Kıbrıs Temsilciğinin ve KKTC Gençlik Örgütünün düzenlediği Gençlik Örgütlenmesi etkinliğine katılan CHP’li Öz, Kıbrıs’ta okuyan gençlerle bir araya geldi. “Kıbrıs ve Çanakkale ne çok benzerler birbirlerine” diyen Öz, “Herkes onurunu, namusunu, inancını Çanakkale ve Kıbrıs kahramanlarının, Çanakkale ve Kıbrıs’ı, Yurdunu savunduğu gibi savunur. İşte bundan dolayı benzerler birbirlerine Kıbrıs ve Çanakkale. Çanakkale ve Kıbrıs birbirlerine ne çok benziyor demiştik… Öyle ya, Çanakkale savaştan barışı yaratan şehirdir. Kıbrıs’ta, Barış Harekatı ile, zulümden barışı yaratan bir ülkedir.” şeklinde devam etti.

“CHP İÇİN KIBRIS MİLLİ BİR DAVADIR”

Öz, mücadelemiz devam edecektir diyerek şu ifadeleri kullandı: “Cumhuriyet Halk Partisi için Kıbrıs milli bir davadır ve böyle kalacaktır. Bu tavrımızdan parti olarak asla vazgeçmeyeceğiz. Kıbrıs’ın bizim kırmızı çizgimiz olarak kalacağını gerek Genel Başkanımız gerek milletvekili arkadaşlarımız her konuşmamızda vurgulamaktayız. Bu parti politikamız haline gelmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi Kıbrıs ve Kıbrıs Türkleri için mücadelesine kararlı ve tutarlı bir şekilde devam edecektir.”

Konuşmasına; Rauf Raif Denktaş’ın “Benim İki Bayrağım Var” şiirinin dizeleriyle son veren Öz; “Esaret ve tutsaklığa hayır diyenlerin dileği, bugün eminim ki, “İlerlemiş ve kalkınmış bir Türkiye’dir, bir KKTC’dir.” dedi.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech