Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Ãœyelik
Ãœye GiriÅŸi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Radyasyon sevmeyen dikenine katlanır

Birçok işyerinde ve evlerde

Birçok işyerinde ve evlerde kullanılan kaktüslerin Salı Pazarında satış fiyatları 5 ila 25 TL arasında değişiklik gösterdi. Özellikle radyasyonun etkilerini azalttığı için tercih edilen kaktüs pazarda alıcısı ile buluştu.

Halk arasında yaygın olan inanışa göre kaktüs bulunduğu ortamdaki radyasyonu emiyor. Üzerinde hiçbir bilimsel nitelikli sonuç olmasa da, kaktüsün radyasyonu emdiği halk arasında kabul gördü. Şehrin nabzının attığı pazarlarda kaktüs 5-25 TL arasında alıcı buldu. Ofis tipi iş yerlerinde sıklıkla kullanılan kaktüs bilgisayar masalarında yerini korumaya devam ediyor.

KAKTÃœS Ä°LE RADYASYON ARASINDA NASIL BÄ°R Ä°LÄ°ÅžKÄ° VAR?

Özellikle çok büyük kaktüsler radyasyonu alabilir. Kaktüslerin dikenleri havadaki elektriklenmeyi kendisine çeker, dolayısı ile saksısı ne kadar büyükse o kadar çok radyasyon emme kapasitesi vardır. Bunun sebebi bitkinin emdiği radyasyonu topraklamasıdır. Ayrıca Opuntia olarak bilinen türü besin kaynağı olarak, peyotl olarak bilinen türü de ilaç olarak yıllardır kullanılıyor. Kaktüsün kesin olarak radyasyonu emip emmediği bilimsel araştırmalarla sürdürülmektedir.

Tunahan Ãœnsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech