Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ne vali ne hükümet dinliyorlar”

“Ne vali ne hükümet

“Ne vali ne hükümet dinliyorlar”

Aralık ayı Belediye Meclis Toplantısı Çanakkale Belediyesi Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda, Sümerbank arazisinin akıbetinden, şehiriçindeki büfelerin kiralarına kadar gündemde yer alan birçok konu üyeler tarafından masaya yatırıldı. Atikhisar Barajı’nın tepesinde Altın arama ve işleme faaliyetlerine başlayanlar için Başkan Gökhan; “Ne Vali dinliyorlar. Ne Hükümet dinliyorlar. Allah bin türlü belalarını versin” dedi.

 Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yaptığı açılış konuşmasına CHP Belediye Meclis Üyeliğinden CHP Merkez İlçe Başkan adayı olduğu için istifa eden Ali Uyanık’ın yerine gelen İbrahim Can Ergun’a yeni görevinde başarılar dileyerek başladı. Başkan Gökhan, Sağlıklı Yaşam Parkına Şehit Kıvanç Kaşıkçı’nın adının verilmesini dile getirerek bir daha böyle parklara isim vermek zorunda kalmayız temennisinde bulundu. Gökhan, hayatını kaybeden İl Genel Meclis Üyesi Recep Cahit Özer’e rahmet diledi. Kadına yönelik şiddet konusuna değinen Gökhan, Türkiye’de son zamanlarda kadına şiddetin arttığını, Avrupa ülkelerinde de kadına şiddetin artığını; “Bunun nedeninin hayat pahalılığı mıdır? Anlayışların değişmesi midir? Aile içi geçimsizlikler midir? Bunlar araştırılmalı ve çözüm bulunmalı” dedi. 19 Aralık’ta Çocuk Bilim ve Uzay Merkezinin protokolünü imzalayacaklarını belirten Başkan, Şubat ayında da ruhsat alınacağını dile getirdi. Başkan Gökhan, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Atikhisar Barajı’nın son yağmurlardan sonra seviyesi 14 Milyon 831 Bin metreküpe geldi. 22 Kasımda İçme Suyu Arıtma Tesisi ihalesi oldu. Ocak ayı başında yer teslimi yapacağız. Israrla altın aramak için ormanları yok etmeye devam ediyorlar. Barajın tepesinde altın işleme ve arama süreci sürüyor. Ne Vali dinliyorlar. Ne Hükümet dinliyorlar. Allah bin türlü belalarını versin.”

“BU HAKKI VE YETKİYİ NEREDEN ALIYORSUNUZ?”

Başkanın konuşmasının ardından söz alan Ak Parti Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu ise söz alarak, son günlerde yerel gazetelerde çıkan haberlerde yer alan Belediyeye ait büfelerin Belediyeye yakın kişilere çok ucuz fiyatlara kiraya verildiği konusuna değindi. Ömercioğlu ayrıca Sümerbank, Trutaş arazisi ve Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili; “Ortada bir imar planı yok. İnsanlardan paralar toplanmış. Yanınıza İmar Müdürünü alarak bir toplantı düzenlemeniz, Meclis Üyelerinin iradesine ipotek koyarak,çeşitli taahhütlerde bulunmanızın nedenini düşünüyorum. Biz Belediye Başkanına bu arazilerle ilgili bir pazarlık yetkisi verdiğimizi hatırlamıyorum. Bu hakkı ve yetkiyi size kim verdi.?

Ömercioğlu’nun hem Belediyeye ait büfelerden alınan kiralar ile ilgili, hem de Sümerbank arazisi ile ilgili soruları, Belediyeden ilgili birimlerin Müdürleri kürsüye çıkarak cevaplandırdı. Sonrasında ara verilen toplantının ikinci bölümünde imar planları görüşülerek oylandı.

Engin Ören

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech