Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Ãœyelik
Ãœye GiriÅŸi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Engelliler Günü’nde yeni bina müjdesi

Engelliler Günü’nde yeni bina müjdesi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Ä°l Müdürlüğü tarafından Golf Çay Bahçesi’nden Truva Atı’na kadar farkındalık yürüyüşü gerçekleÅŸtirildi. Yürüyüşün ardından gazetemize konuÅŸan Ä°l Müdürü Ersin Fırat, Çanakkaleli engellilerin ve ailelerinin nefes alabilecekleri yeni bir bina yapılacağı müjdesini verdi.

Pazar Günü saat 14:00’da Golf Çay Bahçesi önünde toplanan kalabalık, Truva Atı’na kadar farkındalık yürüyüşü gerçekleÅŸtirdi. Burada günün anlam ve önemine iliÅŸkin basın açıklaması gerçekleÅŸtirilirken, yürüyüşe Çanakkale’nin kamu kurum ve kuruluÅŸlarının temsilcileri ile sivil toplum kuruluÅŸları ve vatandaÅŸlar katılarak destek verdi.

Truva Atı önünde gerçekleÅŸtirilen kitlesel basın açıklamasının ardından gazetemize konuÅŸan Ä°l Müdürü Ersin Fırat, Türkiye nüfusunun yüzde 12’sini engelli bireylerin oluÅŸturduÄŸunu ve aileleriyle birlikte bu sayının 25 Milyona tekabül ettiÄŸini belirtti. Fırat, “Bu azımsanamayacak bir sayı… Bugün de Çanakkale Aile ve Sosyal Politikalar Ä°l Müdürlüğü koordinesinde engelli sorunlarını dile getirmek ve çözüm odaklı çalışmak için bir arada bulunduk. Engelli kardeÅŸlerimize destek vermek amacıyla bir araya geldik.

“KATKILARI YETERLÄ° HALE GETÄ°RMEYE GAYRET EDÄ°YORUZ”

“Amacımız engellilerimizi hayata hazırlamak ve tabii hayatlarını kolaylaÅŸtırmak. Engelli destek programları vasıtasıyla; engelli istihdamının artırılması, kamusal alanda engelli kardeÅŸlerimizin eriÅŸebilirliÄŸini kolaylaÅŸtırıyoruz. Ciddi manada katkılar saÄŸlanıyor. Ancak bu katkılar elbette yeterli deÄŸildir. Yeterli hale getirmek için de Aile ve Sosyal Politikalar Ä°l Müdürlüğü olarak bakanlıkla el ele çalışmalarımızı artırarak devam ettiriyoruz. Kamu kurumları ile iÅŸbirliÄŸi içerisinde çalışıyoruz. Bu kapsamda 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyorum. Bütün engellilerimize de saÄŸlık sıhhat afiyet diliyorum.” diye konuÅŸtu.

KonuÅŸmasının sonunda Esenler Mahallesi’ne yeni bir yaÅŸam merkezi yapılacağının da müjdesini veren Fırat, 5 katlı yapılması planlanan bina için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan onay beklediklerini ifade etti. Eylem Gözeldere

DÄ°ÄžER VÄ°DEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech