Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şoförler Günü kutlu olsun

30 Kasım Dünya Şoförler

30 Kasım Dünya Şoförler Günü’nde Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Mehmet Ali Demir ve bu mesleği her koşulda icra etmek için uğraş veren meslek çalışanları görüşlerini gazetemizle paylaştı.

Taksicilikten toplu taşımaya, eşya nakliyatına kadar zorlu şartlarda mesleklerini yapmaya çalışan meslek çalışanlarının günü olan 30 Kasım Dünya Şoförler Günü vesilesiyle Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Mehmet Ali Demir ve bu meslekte emek veren şoförler duygularını gazetemiz ile paylaştı.

Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir: “Bu meslekten gerçekten zor bir meslek. Eşi doğum yaparken yanında bulunamayan, yollarda direksiyon sallamak zorunda olan çok sayıda şoför arkadaşımız var. Bu işte göz nuru var. Herkes en değerli varlıklarını şoförlere emanet ediyor. Sırtımızdaki yük çok büyük. Şartlarımız ise çok ağır.”

Sırrı Yalçın – Taksici: “Gecemizi gündüzümüze kattığımız, zor koşullarda ekmek parası peşinde koştuğumuz bir meslek dalında çalışıyoruz. Yeri geliyor ailemizden feragat etmek durumunda kalıyoruz. İşimiz bana göre diğer meslek dallarına göre biraz daha ağır ve zor bir meslek.”

Ali Erdemli – Taksici: “Yeri geliyor bir ambulans gibi hastaneye hasta yetiştiriyoruz. Yeri geliyor birini geç kaldığı toplantıya yetiştirmek için uğraş veriyoruz. Ancak taksiciler olarak trafikte her türlü zorlu koşulda mücadelemize devam ediyoruz. Gecesi gündüzü belli olmayan bir meslek.”

Fuat Toran: “Bu meslekte çok uzun yıllar hizmet verdim. Emeğimizin karşılığını tam manasıyla alamadığımız bir meslek aslında. Çok uğraş veriyoruz. İnsanların en değerli varlıklarını, çocuğunu, eşini, annesini, babasını taşıyoruz. Yükümüz ağır, şartlar çok zor.”

Engin Ören

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech