Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’ye ‘Altın Karınca’ ödülü yağdı

Çanakkale’ye ‘Altın Karınca’ ödülü

Çanakkale’ye ‘Altın Karınca’ ödülü yağdı

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilen ‘Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri’ İstanbul’da sahiplerini bulurken, Çanakkale’ye de ödül yağdı.

Türkiye’nin belediyecilik anlamında en prestijli ödülleri olarak bilinen yarışmada Çanakkale’nin CHP’li Biga Belediyesine, AK Parti’li Çan Belediyesine ve geçtiğimiz günlerde MHP’den ayrılarak İYİ Parti saflarına katılan Gökçeada Belediyesine ödül verildi. Gökçeada Belediyesi iki yıl üst üste Altın Karınca ödülünü almaya hak kazanırken, Başkan Ünal Çetin ödülünü aldıktan sonra projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Beşiktaş’taki Conrad Bosphorus Hotel’de bugün 14.30’da düzenlenen törende Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal tarafından Çanakkale’nin üç belediyesine, gerçekleştirdikleri projeler dolayısıyla ödül verildi.

Afet yönetimi, kültür ve sanat, ulaşım, sürdürülebilir çevre yönetimi, kurumsal gelişim, sosyal belediyecilik, şehircilik altyapısı, şehir teknolojileri, yerel kalkınma ve işbirliği kategorilerinde ödüllerin verildiği törende, İki belediyemiz Kültür ve Sanat dalında ödüle layık görülürken, biri Yerel Kalkınma ve İşbirliği dalında ödüle layık görüldü.

Gökçeada Belediyesine “Gökçeada Kent Müzesi” projesiyle, Biga Belediyesine ise “Atatürk Kültür Merkezi” projesi ile Çan Belediyesine ise “Çan Halısı’nın Yeniden Canlandırılması” projesi ile Altın Karınca Belediyecilik ödülü verildi.

Ödülünü aldıktan sonra açıklama yapan Başkan Ünal Çetin, “Çalışmak, çok çalışmak ve sonunda başarmak, ülke genelinde taktir edilmek… Gökçeadalıların desteği ile sizi destekleyenleri mahcup etmemek, Gökçeadalılara verdiğiniz sözleri tek tek yerine getirmek, yaptığımız işin en keyifli anları. Çünkü biz siyaseti kişisel çıkarları için değil, halka hizmet için yaptığımızı defalarca söyledik ve arkasında durduk. Allah’a şükürler olsun ki bizlere bu günleri gösterdi. Marmara Belediyeler Birliğinin tertip ettiği ‘ALTIN KARINCA’ ödülünü Kent müzesi projemizle 2. Sefer İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın elinden aldık. Bu konuda Belediye de çalışan tüm çalışma arkadaşlarıma, bize inananlara ve bu projeye destek veren tüm Gökçeadalılara minnettarım. Herkese teşekkürler.”

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu ise “Belediyeler için önemli bir ödül töreni, biz de Çan Belediyesi olarak geleneksel Çan Halısı’nın tekrar gün yüzüne çıkarılmasıyla ilgili güzel bir proje hazırladık. Tabi sanayinin gelişmesiyle unutulan bir değerdi özellikle kıymetli olan şu kadınları da bu işin içine katarak yaptık. Bundan sonra inşallah yüzyıllar önce Çan’da Çanakkale’de olan Çan halısı tekrar gün yüzüne çıktı. Kadınların Pazar kazanır hale geldiği bir proje haline geldi. Bu ödül törenini önemsiyoruz. Bütün belediyeler için önemli ben hatta sinemada Oscar neyse belediyecilikte de Altın Karınca o demek. O anlamda Çan Belediyesi olarak böyle güzel bir ödülü almaktan dolayı ciddi anlamda memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Eylem Gözeldere

 

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech