Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Vapur Bey

Çağımıza Uygun Atasözleri

Çağımıza uygun atasözleri yok ve bu beni çok sinirlendiriyor! Sinirimi öfkeye dönüştürüp cam çerçeve indirmek yerine “ee o zaman ben bulurum” diye düşündüm ve çağımıza uygun atasözleri yazmaya karar verdim. Yıllar sonra bu sözlerim sayesinde benden saygı ile bahsedecek olan genç nesillere sevgilerimi sunuyorum.

Takibi çok olanın, talibi yoz olur

Takipçi sayısı K’lar ve M’ler ile ifade edilen dostlarınıza hayat dersi vermek, sille vurmak isterseniz bu sözü kullanabilirsiniz. “Seni takip edenler seni sen olduğun için takip etmiyorlar şekil olduğun için takip ediyorlar” anlamına gelir.

Konumunu gönderip, yorumunu esirgemek

Cnm ben seni evden alabilirim araç var, ev nerde tarif edebilir misin?” sorusuna konum atıp başka bir şey atmayan insana kullanılır. Yahu konumunu at bir şey demiyoruz ama birazcık yorum kat. Caminin 100 metre ilerisinde de. Mavi bina de. Esirgeme yorumunu.

Block atana kulaç atmak

Malum sosyal medyada kendimizi korumak için “hmss defol hayatımdan” şarkısı eşliğinde block atıyoruz. Gelin görün ki insan ilginç yaratık. Ulaşamadığına daha da bir bağlanıyor daha da bir arzuluyor. Oradan block atınca başka bir ağdan takip atıyor. Ordan da mı blok attın “yumurta” diye tabir edilen fake profillerle takibe başlıyor. Eğer bir dostunuz şansını fazla zorluyorsa onu kendine getirmek için “sille ve şamar” gibi klasik yöntemlerin yanı sıra bu sözü söyleyebilirsiniz ki bir daha yapmasın.

Kombin olcam derken, yemeği taşırmak

Bu söz ile, trend düşkünü, fenomenlere gönderme yapılmaktadır. Gündelik hayattan kopuşa, bohem yaşamın sonuçlarına kontrollü bir yaşamla erişmeye bir eleştiri, bir serzeniştir. Orada yemek taşıyor sen nelerle uğraşıyorsun anlamındadır.

Eee hiç olumlu atasözü olmasın mı? Olmasın.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech