Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

EKREMOĞLU PEYNİRCİLİK

Peyniri hepimiz severek yiyiyoruz. Hele biz. Resmen Peynir müptelasıyız. Hatta “Peynir Canavarı” bile diyebiliriz. Ezine Peyniri meşhur. Bizler de tam göbeğinde yaşıyoruz. Öyleyse faydalanmak gerekmez mi? Peynirin her türünü yeriz. Hele, Ekremoğlu’nun Keçi-Koyun karışımı sert peyniri, ömre bedel. Ekremoğlu’nun sahibi Behçet kardeşimiz, tam bir örnek esnaf. Her gelene, peynirlerinden bir parça tattırır, Öyle üç beş kuruşun hesabını yapmaz. Çeçil Peyniri, Loru on numara, Pazara giderseniz, Behçet’in reyonundaki kuyruğu görürsünüz. Peynir Helvacısı Kadir Usta gibidir. Kaliteli mal satar. Yıllardır, Ayvacık’ta ürettiği peynirleri pazarlarda satar. Şehir içinde de iki şubesi var. Hiç kalitesini bozmadı. Bizim Harun Çakır da orada… Yıllardır yanında. O da çizgisini bozmadan vatandaşa hizmet ediyor. Kadir derseniz, reyonun emektarı. Genç Serkan, hizmette sınır yoktur prensibini sürdürüyor. Ne diyelim. Allah bol kazançlar versin. Behçet’in yeri neresi mi? Pazarda peynircilerin en başında, şubenin birisi, İnönü Caddesi Marmara Eczanesi yanında… Uğrayıp Peynir, tereyağı, süt ürünleri alın. Memnun kalacaksınız. Haydi. Afiyetler olsun.

PEYNİRİN FAYDALARI

Saçları güçlendirir, dökülmeleri azaltır. Hafıza zayıflığı ve dikkat kaybını önler. Görme zayıflığı ve katarakt olma ihtimalini azaltır. Vücudumuzun protein ihtiyacını karşılamada en güçlü gıdalardandır. Kolesterol oranı düşük olup trans yağ asidi içermediğinden sağlıklı bir besindir. Aminoasit kaynağı olması nedeniyle zekâ gelişiminde rol oynar. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Bağırsak mikro florasını dengeleyerek zararlı mikroorganizmaların yaşam şartlarını bozar. Vücuda doğal olarak enerji verir. A, B1, B2, B6, B12, Folik asit, Tokoferol ihtivası ile vücudumuza katkı sağlar. Dişlerimizi korur, bayanlarda kemik erimesi problemin in önüne geçer. (Kalsiyum kaynağı olması ile) Çocuklarda boy uzamasını güçlendirir. Sindirimi kolaydır, diğer besinlerin sindirimini kolaylaştırır. Süt ürünlerine karşı hassasiyeti olan insanların rahatlıkla tüketebileceği bir süt ürünüdür. (Laktoz oranının düşüklüğü ile) Kemik erimesini önler. Mikrobik enfeksiyonlara karşı etkilidir. İshali tedavi eder. Mide rahatsızlıklarını giderir. Ülseri önler. Beyine enerji verir. Anlayacağınız, bol, bol peynir tüketin. Sağlığınıza kavuşun.

ACICIK UCUNDAN

Askerin biri, Mide rahatsızlığı için, revire gitmiş. Doktor, hazımsızlık teşhisi koymuş. Reçet yazmış. Eczaneden, “Bikarbonat de soud” al. (Karbonat) Her yemekten sonra içersin, demiş. Asker iki gün sonra berbat bir halde, tekrar gelmiş. -Komutanım. Verdiğiniz ilacı kullandım, ama ölüyorum galiba. Doktor sormuş -Oğlum ne içtin? dediğiniz gibi, her yemekten sonra “Bir karavana süt içtim.” Sağlıcakla kalınız.

YORUMLAR

Bir adet yorum var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech