Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Biz senin eyaletin değiliz”

AK Parti Grup Başkanvekili

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, isim vermeden Reza Zarrab davasıyla ilgili ABD’ye yüklenerek “Sana ne? Biz eyaletin miyiz? Biz senin altında yaşayan bir ülke miyiz?” dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale’de Gelibolu AK Parti İlçe Binası’nın açılış törenine katıldı.

İSİM VERMEDEN ZARRAB DAVASINI ELEŞTİRDİ

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Gözütok ile Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ’ın konuşmalarının ardından söz alan Turan, isim vermeden Reza Zarrab davasıyla ilgili değerlendirmede bulundu. ABD’de görülen dava ile ilgili Turan, şunları söyledi:

“SANA NE! BİZ SENİN EYALETİN MİYİZ?”

“Mesela meşhur bir dava var biliyorsunuz, davanın konusu ne, hepiniz biliyorsunuz. Türkiye’den bir vatandaş, başka bir ülkeye altın ihracatı yapmış, konu bu. Bakın altını çiziyorum, ihracat yapmış adam. Üçüncü bir ülke ‘Yapamazsın’ diyor. Arkadaş, ihracat yapılan sen değilsin, ithalat yapan sen değilsin, biz şu ülkeyle bunu yapmışız. Sana ne? Biz eyaletin miyiz? Biz senin altında yaşayan bir ülke miyiz?”

“YANLIŞIMIZ VARSA, MAHKEMEDE HESAP VERECEĞİZ”

“Biz, Gazi Mustafa Kemal’in şu topraklarda gazi olduğu, şehitler verdiği bağımsız bir ülkeyiz. Bu konuda hiç kimseye hesap verecek halimiz yok. Biz Tayyip Erdoğan’ın yüreğini biliyoruz, yürüyüşünü biliyoruz. O yüzden bir defa daha söylüyorum. Biz bağımsız Türkiye Cumhuriyetiyiz, ticaretimizi yaparız. Yanlışımız varsa bu mahkemeye hesap veririz. Ona göre beraat eder, ya da cezasını alır. Ama iki ülke arasındaki ticarete, üçüncü bir ülke karışmaz.”

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech