Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumpa’ya muşmula geldi

Kasım ayı başlarında hasadı

Kasım ayı başlarında hasadı yapılan ve halk arasında muşmula olarak bilinen döngelin faydaları saymakla bitmiyor. Yerli üretim muşmulalar Cuma pazarında yerini aldı.

Bu hafta Cuma pazarında, birçok tezgahta muşmula bulmak mümkündü. Kilosu 5 TL olarak sunulan muşmulanın hem meyve olarak tüketilmesi hem de çayı yapılarak içilmesinin çok faydalı olduğunu belirten uzmanlar, “Muşmula; susuzluğu azaltır, kan dolaşımını düzenler, ishali keser, dizanteriyi önler, karaciğeri temizler, mideyi de kuvvetlendirir” ifadelerini kullandı.

Bir çok derde deva olan muşmulanın kalsiyum, demir, fosfor, potasyum içermesinin yanı sıra askorbik asitte içermesi sebebiyle vücuda çok faydalı olduğu belirtildi.

Özellikle kış aylarına gireceğimiz şu günlerde, bu meyvenin pazarlarda ve marketlerde bolca bulunması hamileler için oldukça büyük bir şans. Bu yararlı meyve düşük yapma riskini azaltır. Düşük yapma riski olan gebe kadınlar bu meyveyi tüketmelidir. Ayrıca bel ağrılarına çok iyi gelir. Ağrıları hafifletici özelliği de vardır. Gut hastaları da bu faydalı meyveyi bolca tüketebilirler. Fakat yüksek tansiyon hastalarının daha az tüketmelerinde fayda var. Muşmulanın zayıflamaya da iyi geldiğini, bağırsak hareketlerini arttırarak zayıflamaya engel olan unsurları ortadan kaldırdığını ve bu özelliğinden dolayı muşmula çayının kilo vermek isteyenler tarafından da yaygın olarak tüketilmesi gerekiyor.

MUŞMULA ÇAY TARİFİ

Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç muşmulayı kaynatıp süzdükten sonra süzme bal ile de tatlandırarak günde üç öğün birer çay bardağı içebilirsiniz.

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech