Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarihi Okula Tarihi Müze

Her ilde açılması planlanan

Her ilde açılması planlanan Eğitim Tarihi Müzesi, Çanakkale’de 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle Çanakkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açıldı. Açılışa İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan da katıldı.
Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından yapılan düzenlemelerle her ilde bir “Eğitim Tarihi Müzesi” oluşturulması planlanmıştır. Bu planlama ile Eğitim Tarihi Müzeleri’nin eğitime katkı sağlanması amaçlanmıştır.
Çanakkale ili Eğitim Tarihi Müzesi ise şehrin en eski okullarından olan Çanakkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kuruldu. Müzenin açılışı 24 Kasım 14.00’da Çanakkale Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan’ın da katılımıyla gerçekleşti. Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan açılışta yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Bir öğretmen olarak da burada tarihi serüveni izleme fırsatımız olacak. Özellikle genç meslektaşlarımızın bilmediği, bizim yaş grubunun belki öğrenciliğinde gördüğü teksir makinesi, mumlu kağıt ile biz eğitim faaliyetlerini yürütmüştük. Eğitim ortamlarımızın ulaştığı noktaya baktığımızda en ücra yerden en merkezi yere okulların standartların birbirine ne kadar yakın olduğunu görüyoruz. Artık her okul her sınıfta akıllı tahta ve en ileri teknoloji ülkemizin her yerine yayılmış vaziyette.”
Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan’ın konuşmasının ardından Çanakkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul Müdürü Saffet Uzel ile kurdele kesildi. Kurdele kesildikten sonra gezilen müze büyük ilgi çekti. Müzede yer alan taş plak, eski fotoğraf makineleri, tarihi kaynak kitaplar, projeksiyon, sinema makinesi, daktilo, gramofon gibi eserler ilgiyle incelendi.
Sonrasında okulun Kızılay Klübü, Öğretmenler Günü için hazırlanan pastayı Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ile birlikte kestikten sonra açılış sona erdi.

Yıldız Sağlam

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech