Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çiçekçiler geçmiş yılları aradı

Öğretmenler Gününün coşkuyla kutlandığı

Öğretmenler Gününün coşkuyla kutlandığı günde, hediye dendiğinde ilk akla gelen çiçeklerde satışlar geçmiş yılları arattı.

Tüm ülkede olduğu gibi Çanakkale’de de Öğretmenler Günü coşkuyla kutlandı. Özel günlerde hediye denildiğinde ilk akla gelen ise çiçek oluyor. Çiçekçiler dün Öğretmenler Günü olması sebebiyle mesaiye erken başladı. Birçok öğrenci öğretmenlerinin bu özel günlerinde onlara çiçek alarak öğretmenlerini mutlu ederken bu durum çiçekçileri de bir hayli memnun ve mutlu etti.

Kentteki çiçekçiler bu yıl ki öğretmenler gününde geçen yıla oranla satışların daha az olduğunu dile getirerek, bunun nedenini büyük marketlerin bilhassa böyle günlerde çiçek satışlarını arttırması ve fiyatlarda ucuzluğa gitmesi olarak belirtti. Kentte çiçekçilik işi ile uğraşan Meriç Çiçekçilik işletmecisi Meriç Tanyel gazetemize açıklamalarda bulundu. Tanyel şunları dile getirdi: “Çiçek satışlarında çok bir yoğunluğumuz olmadı. Satışlarımızda normal günlere oranla artış olmasına rağmen geçmiş dönemlere bakıldığında daha düşük olduğunu söyleyebilirim.”

“GEÇEN YILI ARAMADIK”

Bora Çiçekçilik İşletmecisi Yasin Üzver ise: “Önemli olan Öğretmenlere saygı ve sevginin bir şekilde temsil edilmesi. Bizim satışlarımız geçen yıla oranla pek düşmedi. Normal günlere oranla tatbikî daha yoğun bir gün geçiriyoruz. Ancak geçtiğimiz yıla oranla satışlarımız artmadı da azalmadı da” dedi.

KENTTE ÇİÇEK FİYATLARI
Kentte ortalama çiçek fiyatları ise; Aranjmanlar 30 TL, saksı çiçekleri 20 TL, gül 7.5-10-15 TL paketli karanfil 2 TL, paketsiz 1.5 TL şeklinde gerçekleşti.

 Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech