Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ulaşım Sorununa Körüklü Çözüm

Kentte gittikçe artan ulaşım

Kentte gittikçe artan ulaşım sorununa çözüm bulmak için çalışmalarına hız veren Çanakkale Beşediyesi, şehiriçi ulaşımda kullanılmak üzere 18,75 metre uzunluğunda körüklü otobüsün testlerini gerçekleştirildi.

Genel olarak İstanbul Metrobüs hattında görmeye alışık olduğumuz körüklü toplu ulaşım araçları, kent içi ulaşım sorununa çözüm olması için kullanılmaya başlanacak. Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinin hizmete girmesiyle iyice artan ulaşım sorunu için Çanakkale Belediyesi çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Başkan Yardımcısı Ali Sürücü, Ulaşım Müdürü Hayati Gürses ve Ulaşım Müdürlüğü çalışanlarının katılımı ile 18,75 metrelik körüklü aracın, Çanakkale cadde ve sokakları için uygun olup olmadığının deneme sürüşleri yapıldı.

12 ADET YENİ OTOBÜS

Çanakkale Belediyesi ulaşım sorununa çözüm bulma noktasında kentteki toplu taşıma araçlarının sayısını arttırma kararı aldı. Bu kapsamda 10 adet 12 metrelik otobüs siparişi verildi. 2 adet de 18,75 metre uzunluğunda körüklü otobüs almayı planlayan Belediye, bu yeni alınacak araçlarla ulaşım problemini bir nebze olsun hafifletmeyi amaçlıyor.

KÖRÜKLÜ OTOBÜS İLK YOLCULARINI ALDI
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve beraberindeki heyet, körüklü otobüs ile Belediye karşısındaki duraktan test sürüşü için hareket etti. Çanakkale’nin cadde ve sokaklarında sorun yaşamadan ilerleyen 18,75 metrelik körüklü otobüs Başkan Gökhan’dan tam not aldı. Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesine kadar giden Ç3 hatlı körüklü otobüsün ilk yolcuları Set Boyu Caddesindeki duraktan binen 2 öğrenci oldu. Başkan Gökhan, öğrencilere kentte ulaşım sorununu çözmek adına gerçekleştirdikleri projeleri anlatırken basın mensuplarına da açıklamalarda bulundu. Gökhan şunları belirtti: “Hızlı bir şekilde ulaşımı rahatlatmak için körüklü aracı ana hatlarda kullanmamız lazım.. Bu araçları alacağız başka yolu yok. 10 tane de otobüs alacağız. Çanakkale’de artık hareketlilik arttı. Yeni hastane ile beraber ulaşım hatları da  kalabalıklaştı ve uzadı.”

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech