Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CUMPA’da favori turunçgiller

Kış günlerinin yaklaşması ve

Kış günlerinin yaklaşması ve mevsimsel geçişten dolayı vatandaş hastalıklarla boğuşurken çözümü turunçgillerde aradı. Cuma Pazarı’nda bu hafta en çok satılan ürünler mandalina ve portakal oldu.

Havaların dengesiz bir biçimde bir soğuk bir sıcak olması vatandaşı hastalıkla boğuşur hale getirdi. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının gölgede soğuğa dönmesi ile vatandaşlarda soğuk algınlığı görülme oranı arttı.

Kent halkı ilaçlardan ziyade hastalıkların çözümünü Cuma pazarında aradı. Pazarda bu hafta tezgahlarda sıklıkla portakal ve mandalinaya rastlandı. Cumpa’da portakal ve mandalina kilosu 2 TL’den alıcı buldu. Vatandaşlar fiyattan memnun olurken ilerleyen dönemlerde daha da düşmesi gerektiğini söyledi.

Pazar esnafı portakal ve mandalinaların Finike’den geldiğini geçen hafta özellikle portakalın 2.50 TL’den alıcı bulduğunu, bu hafta ise fiyatın 2 TL’ye düştüğünü belirtti. Esnaf kış aylarında ilerleyen günlerde fiyatların daha da düşebileceğini özellikle portakal ve mandalinanın 1.50 TL’den alıcı bulacağını dile getirdi.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech