Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremzedeler evlerine kavuşuyor

AK Parti Grup Başkanvekili

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, 6 Şubat 2017 tarihinde Ayvacık ilçesinde meydana gelen deprem sonrası, temelleri atılan deprem konutlarının durumu hakkında bilgi vererek çalışmaların devam ettiğini belirtti. AFAD İl Müdürü Levent Yılmaz ise depremde evleri yıkılan ve hasar gören depremzedeler için yürütülen afet konutu yapımı çalışmalarını, 3 gün süren geceli gündüzlü mesai ile yerinde inceledi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, çalışmalar hakkında bilgi verirken, şu ifadelere yer verdi; “Bu yılın başında Ayvacık ilçemizde üzücü bir olayla karşı karşı kaldık. Yaşanılan deprem sonrasında hemşehrilerimizi mağdur etmeden hızlı bir şekilde gerek AFAD gerek ise Valiliğimiz ve diğer kurumlarımız, yardımları bölgeye ulaştırmıştı. Geçtiğimiz günlerde ise hemşehrilerimize söz verdiğimiz deprem konutlarımızın inşasına başlamıştık. Şu anda örnek konutlar yükselmeye başladı. Hızlı bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Doğal yaşamı bozmadan, köylerimize uygun bir şekilde konutları inşa ederek en kısa sürede hemşehrilerimize teslim edeceğiz. Yukarıköy Köyümüzde çalışmaların yanı sıra diğer köylerimizde de çalışmalar yapılıyor. Çanakkale’miz bizim için çok kıymetli. Bu anlamda çalışmalarımızı, projelerimizi en iyi şekilde planlamaya ve tamamlamaya gayret gösteriyoruz” dedi.

ÇALIŞMALAR GECE GÜNDÜZ DEVAM ETTİ

AFAD İl Müdürü Levent Yılmaz ise Salı günü bölgeye giderek depremzedelerin yaralarının sarılması için yerinde mesai gerçekleştirdi. Öncelikle, teknik personelleri ile beraber Yukarıköy, Çamkalabak (Kaşkaya, Çamiçi ve Çamtepe) ve Gülpınar, Kızılkeçili’de TOKİ tarafından yapımına başlanan deprem konutlarını yerinde denetleyerek imalatı tamamlanan örnek konutu inceledi.

Yılmaz, 3 gün boyunca deyim yerindeyse gece-gündüz; Kösedere, Naldöken, Babadere, Bademli, Kocaköy, Tuzla, Taşağıl, Taşboğaz, Kozlu, Gülpınar, Kızılkeçili, Korubaşı, Koyunevi, Babakale, Çamkalabak (Kaşkaya, Çamiçi, Çamtepe), Bektaş, Yukarıköy ve Tamış köylerinde çalışmalarda bulunarak 2. etapta bölgede yapılacak olan afet konutlarıyla alakalı olarak afetzede vatandaşlarla toplantılar yaptı.

KONUTLARIN YAPIMINA YAKIN ZAMANDA BAŞLANACAK

Yukarıköy’de kurulu konteyner kentte depremzedelerle bir araya gelen Yılmaz, sosyal medyada yayınladığı mesajda yakın zamanda afetzedelerin konutlarının yapımına başlanacağını belirtti. Depremzedelere sürekli bilgiler aktaran Yılmaz, depremzedelerin konutlarına bir an önce kavuşmaları için çok hızlı hareket ettiklerinin altını çizdi.

Ayrıca AFAD Müdürü Levent Yılmaz, depremde yaralanarak felç geçiren Mevlüde Demir isimli afetzedeyi geçici olarak barındırıldığı konteynerde ziyaret etti.

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech